Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, вівторок, 28 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, вівторок, 28 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

Наприкінці цього тижня у південноафриканському місті Дурбані розпочинається однотижнева конференція ООН, присвячена боротьбі з расизмом, расовою дискримінацією і ксенофобією. Нинішня конференція викликала особливо затяті й емоційні дискусії навколо порядку денного.

Триває всеамериканський розшук Миколи Солтиса, який зарізав шістьох членів своєї родини в місті Сакраменто штату Каліфорнія.

Гостями Ранкової свободи нині є народний депутат України Олександр Мороз і співак та лікар Едуард Драч. Тема розмови – презентація книжки колишнього співробітника Радіо Свобода, поета і перекладача, літературознавця Ігоря Качуровського.

Самі укладачі 50-томного видання творів Івана Франка признаються, що не видано, не ввійшло до цього зібрання зі спадщини Каменяра стільки, що можна додатково видати ще півсотні книг його творів, чорновиків, листів та інших автографів Івана Франка. Тому фахівці не можуть навіть підібрати відповідних епітетів для характеристики масштабів такого велетня думки. У день 145-річчя з дня народження українського Мойсея згадаймо про деякі з його заповітів.

У фрагменті “Вечірньої Свободи” – передачі, що йшла в прямому ефірі вчора –тема: Післясвяткові міркування про свято незалежності. Гості Вечірньої Свободи: політолог Євген Петренко і доктор філософських наук Людмила Филипович.

Наше ранкове опитування певною мірою, торкається теми, порушеної у “Вечірній Свободі”. Кожна епоха має свої символи, свої монументи, свої знаки до впізнавання. Римський Колізей, американська статуя Свободи, мавзолей Володимира Леніна, помпезна баришня над Дніпром із кумедним мечем у далеко не жіночій руці… Десятиліття української Незалежності теж хоче мати свій знак, свій штрих до впізнавання. Монумент, що нині “прикрашає” майдан Незалежності в Києві, виник у кращих традиціях аврального героїзму і на різних людей справляє різне враження. Про це говорять перехожі з київського майдану Незалежності.

Святкування 10-ї річниці незалежності України. На сьогодні це – головна тема, про яку пише, згадує і яку аналізує періодична преса.

Новини у медичній рубриці: про що йдеться у статті 184 Кримінального кодексу України, яка безпосередньо торкається галузі охорони здоров’я; що констатують лікарі-венерологи, оцінюючи ситуацію в країні щодо поширення венеричних недуг; екологічні катастрофи сприяють поширенню гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Сьогодні – велике християнське свято, яке завершує церковний літургійний рік: сьогодні – свято Успіння, свято, що має величну і пишну назву: “Успіння Пресвятої славної Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії”. Хоча в цей день згадується сумна подія – відхід у вічність Матері Ісуса, сьогоднішні Богослужіння виповнені світлими і радісними гімнами – людство отримало на небесах могутню, добру і справедливу Заступницю. “Величаємо Тебе, Пренепорочна Мати Христа, Бога нашого, і славимо Твоє Всеславне Успіння”, – співають зараз у храмах.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в вівторок 28 серпня.

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

Із понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі із реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

Від шостої вечора за мінським (і водночас за київським) часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7 295, 11 725 і 15 480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів. Постійна частота білоруських передач на середніх хвилях – 612 кілогерців.

О 18 і 22 годині за мінським часом –Білоруська Свобода в прямому ефірі!

А ще для вас, дорогі слухачі, – 16 випусків міжнародних новин.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного святкового дня.

А зустрінемося завтра, в середу 29 серпня, в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG