Доступність посилання

ТОП новини

Що пише українська преса 28 серпня


Що пише українська преса 28 серпня

Київ, 29 серпня 2001 – “Владу завжди крадуть у багатьох для небагатьох” – цей вислів американського політичного діяча нинішнього століття Вільяма Філліпса народний депутат України Георгій Крючков узяв за епіграф до публікації, яку можна прочитати сьогодні в газеті “День”. Автор матеріалу, розмірковуючи на причинами кризи в Україні, висловлює побоювання, що “в разі сприятливого для нинішнього президента результату парламентських виборів новому складові Верховної Ради буде запропоновано змінити Конституцію України і продовжити до семи років повноваження президента. І буде Леонід Данилович правити Україною ще як мінімум десять років. І такі прецеденти на пострадянському просторі вже існують”. Про це наголошується в статті “Суб’єктивно про джерела та уроки політичної кризи в Україні”.

На шпальтах “Дня” можна також прочитати інтерв’ю з американським сенатором-республіканцем Річардом Луґаром – автором програми ядерного роззброєння України. Тема розмови – наслідки відмови України від ядерної зброї та бажання Вашинґтона враховувати часом українські інтереси.

Проблеми бідності в Україні торкається газета “Правда України”, яка стверджує, що в міжнародних рейтинґах українці скочуються до межі бідності, характерної лише для злиденних країн-ізгоїв, зокрема, країн африканського континенту, які мають неродючі землі та традиційно потерпають від засух, повеней тощо. Про те, що, на думку авторів, заважає українцям стати заможнішими, читайте в статті “Наказано вижити”.

У цьому ж числі газета розповідає про перший випадок у незалежній Україні, коли її громадянку засуджено за кордоном до смертної кари. Такий вирок виніс 26-річній студентці медичного інституту суд Таїланду за те, що в дівчини було знайдено понад кілограм героїну.

А ось газета “Вечірні вісті” називає причини, через які банкрутують деякі потужні вітчизняні підприємства. Це – свавілля податківців. Як стверджує часопис, “знахабніло нехтуючи законами, чиновники з відомства Азарова та Міністерства юстиції відкрито розбазарюють державне добро”. Подробиці – в статті “Податківці спільно з “підрядниками” з Мінюсту розвалюють потужні держпідприємства”.

У рубриці “Наших б’ють” газета “Україна молода” повідомляє про жорстоке побиття в Луганську оператора міської телекомпанії “Ефір-1” Олексія Мовсесяна, внаслідок чого журналіст опинився в реанімаційному відділенні лікарні. Про те, кому міг заважати Олексій і які можливі причини нападу, часопис розповідає на першій шпальті у статті “У комі – ще один журналіст”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG