Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 6 вересня 2001 - Про те, як розвивалися події у перші дні роботи восьмої сесії Верховної Ради розповідає на першій шпальті газета “Молодь України”. Публікація називається “Говорили депутати про закони, хоча думали – про... вибори”.

Втім, як нещодавно заявив Голова Центрвиборчкому Михайло Рябець –“парламентські вибори наступного року – під загрозою зриву.” Адже новий виборчий закон так і не ухвалено, точніше, ухвалено неодноразово, але Президент України на нього постійно накладав вето, а до старого закону суттєві зауваження має Конституційний суд. На думку авторів газети “Вечірні вісті”, метушню навколо Закону про вибори Президент розглядає як можливість довести, хто є господарем в Україні, і вказати Верховній Раді на її місце. Коли ж простежити президентську логіку далі,- мовиться в статті, - то парламент взагалі слід розігнати. А проблеми життя країни вирішувати виключно на загальних зборах громадян. На цьому наголошується у статті “Про народ та партії”.

Продовжує тему майбутніх парламентських виборів газета “Сільські вісті”. У матеріалі “Кому вірити?” кореспондент часопису порівнює результати досліджень різних соціологічних служб, які одночасно вивчали настрої українського електорату. Так, зовсім різні дані щодо популярності того чи іншого політика опублікували Український центр економічних і політичних досліджень імені Разумкова та “Фонд Свободи”. Розбіжності, на думку журналіста, спричинені тим, що деякі соціологічні установи виконують певні політичні замовлення.

Своєрідне дослідження провела і газета “День”, яка вирішила з’ясувати, кого і за що потрібно ще нагородити в Україні? Цю тему опитування підказали журналістам нещодавні нагородження з нагоди 10-річчя Незалежності низки політичних, громадських і культурних діячів. Загалом президент України Л.Кучма вручив понад 100 нагород і почесних звань. Тож, на думку доктора філософських наук Євгена Головахи, нині, коли Україна переживає складний період розвитку, подібна помпезність виглядає недоречною. Такої ж думки дотримується і журналіст Микола Вересень, який вважає, що традиція нагороджувати напередодні державних свят відомих діячів є радянською і виглядає доволі старо-режимно. Натомість голова Спілки письменників України Юрій Мушкетик переконаний, що нагороди стимулюють до праці.

До освітянських проблем привертає увагу газета “Україна молода”, яка в статті “Краще бути безробітним, ніж безоплатним?” розмірковує над питанням: чому на ринку праці не збігаються попит і пропозиція? А в матеріалі “Навчання – у кредит” часопис пропонує інформацію для тих, хто хоче отримати кредит, аби оплатити навчання у вузах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG