Доступність посилання

ТОП новини

100 днів України з прем’єром Кінахом


100 днів України з прем’єром Кінахом

Київ, 7 вересня 2001 - 5 вересня виповнилося рівно сто днів, відколи всенародно улюбленого Віктора Ющенка замінив майже невідомий більшості пересічних громадян глава Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах.

Якими були для України 100 днів з Кінахом, чи виправдав він сподівання тих, хто знімав його попередника?

Узгоджений всіма зацікавленими і призначений на заміну “неугодному усім”, як називали деякі рухівці, “ворогам України” Вікторові Ющенку , амбітний глава УСПП навряд чи здогадувався, який тягар чекає на нього на посаді другого керівника держави.

Одна річ - отримати згоду на власне призначення від олігархів-законодавців та адміністрації президента , інша річ - працювати з ними так, щоб рано чи пізно піти з цієї високої посади спокійно. Про те, як Анатолій Кінах почувається в ролі відведеної йому журналістами і аналітиками конячки, знає невелика кількість людей в Україні. Він не любить політичні тусовки, рідко з”являється на екранах телевізорів, а з журналістами спілкується лише при крайній потребі.

Саме тому дати відповідь на питання, якою є нині політика та орієнтація уряду в різних напрямках та ділянках, не знає ніхто. Після 100 днів на посаді прем”єра головним досягненням Анатолія Кінаха називають його терплячість та вміння не робити різких рухів. Деякі дані доводять, що його уряду вдалося утримати досить високі темпи економічного зростання і підняти зарплату, в той час як інші дані вказують на серйозні проблеми з достовірністю української статистики.

Виміряти ж це на житті простих громадян наразі неможливо, оскільки виплати пенсій , зарплат та інших “соціалок” здійснюються ще “із засіки” Ющенка.

Тож, як живеться Україні та українцям з Кінахом, питання не менше загадкове, ніж як живеться Анатолієві Кінаху в уряді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG