Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 7 вересня 2001 - “Рвуться вовки в кошару, або Як влада підбирається до мозків виборців” – у статті під таким заголовком газета “Сільські вісті” коментує особливості передвиборчої агітації деяких партійних об”єднань і розповідає про методи, до яких вдаються окремі лідери партій, аби якнайшвидше поповнити ряди своїх партійних структур. Зокрема, до редакції газети потрапив бланк зі стандартною заявою про вступ до Партії регіонів: такі бланки активно поширюються на багатьох підприємствах, де людей змушують вступати до цієї партії, погрожуючи звільненням з роботи. “А про елементарний підкуп виборців як складову передвиборчих технологій і говорити не варто”,- наголошено далі у статті. “Якщо партії можуть дарувати цілі комп”ютерні класи і комплекси, якщо партія бере на себе поставку футбольних м”ячів усім школам, яка ж нормальна людина не зрозуміє, що такі кошти з”являються в партії або завдяки горезвісному адміністративному ресурсу, або стараннями тіньових ділків, які відмивають гроші під дахом влади”. Як саме? Про це читайте у рубриці “Події і версії”, яку друкує газета “Сільські вісті”.

Йдеться про партійні справи і в Інтернет-виданні “Українська правда”, якій з конфіденційних джерел стало відомо, що найближчим часом у Верховній Раді буде оголошено про злиття двох рухівських фракцій та “Реформи-Конгресу” у єдине парламентське об”єднання “Наша Україна”. Газета зауважує, що створення нової фракції, або ж міжфракційного об”єднання, нарешті означатиме вихід з підпілля Віктора Ющенка, а також те, що колишній прем”єр має “товар” для торгівлі з іншими передвиборчими об”єднаннями. Так чи інакше, але В. Ющенко поступово перетворюється на реального політичного суб”єкта.

Не менш тепло відгукується про колишнього прем”єра і автор статті в газеті “Україна молода” політичний оглядач Віктор Мороз. Він переконаний, що “Віктор Ющенко знає чи інтуїтивно відчуває слабкість багатьох гравців на політичній сцені. Він ні з ким не воює, не прагне набрати додаткові очки на критиці очевидних недоліків своїх потенційних конкурентів. Він намагається не повторювати чужих помилок. Дещо з меншою симпатією змальовує дописувач газети образи інших українських політиків, зокрема, Віктора Медведчука, Григорія Суркіса та Юлії Тимошенко. Якої думки автор статті про цих політиків можна довідатися зі статті “Фантом харизми, або Полемічні нотатки щодо методів створення політичних іміджів лідерів вітчизняного політикуму”.

А ось газета “Демократична Україна” більшу увагу приділяє нинішньому прем”єр-міністрові і нагадує, що днями минає 100 днів, відтоді як Анатолій Кінах очолив українських уряд.

Схоже, про цю дату забула більшість газет, в тому числі і “Правда України”, яка у статті “Круті часи – крута політика” прогнозує подальший розвиток подій у Верховній Раді, а також розклад політичних сил у майбутньому парламенті. На думку журналіста наступний склад Верховної Ради радикально відрізнятиметься від нинішнього. Він буде адекватніше відображати зміни в Україні. Це значить, що більшу силу матимуть ті сили, у чиїх руках виявляться значні капітали, а “ліві” будуть відтіснені далеко на задній план. ”Все йде до того,- переконаний автор, - що у парламенті, нарешті, буде створена ліберальна більшість, яка буде пропрезидентською”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG