Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати України від міста Одеси про події У США


Народні депутати України від міста Одеси про події У США

Одеса, 12 вересня 2001 - Народні депутати України, обрані на минулих парламентських виборах в місті Одесі, досить жваво відреагували на трагічні події у Сполучених Штатах Америки. Вони висловили підтримку думці про необхідність активної протидії тероризму у світі.

Зокрема, народний депутат України Едуард Гурвіц висловив думку, що останні події у США є величезною трагедією не лише для американців, але і для цілого світу. “Це є і великим уроком для Америки, бо вже багато років боротьба з тероризмом ведеться переважно на словах. Ці слова є у багатьох випадках безрезультатними.

У цілому світі зрозуміли нині, що боротьбу з тероризмом слід проводити не лише політичними, але так само і силовими методами впливу.

Чорний вівторок Америки призвів до такого розуміння у більшості країн світу”.

Ще один народний обранець, Голова українського парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазін назвав терористичні акції на території Сполучених Штатів Америки “подіями надзвичайного характеру”.

На його думку, “Ці події яскраво підтверджують думку, що необхідно обережно ставитися до багатьох кроків. Згадані події відбулися з метою залякування та нанесення шкоди Сполученим Штатам Америки. Я вважаю, що Україна досить своєчасно ухвалила Закон, який передбачає кримінальну відповідальність за тероризм.

Мені дуже прикро за те, що у США загинуло стільки невинних людей. Такого випадку і історії, здається, ще не було і дай Бог щоби ніколи не було”.

Тим часом, екс-Генеральний прокурор України, депутат Верховної Ради України Віктор Шишкін вважає теракт у США “жахливою ситуацією”. Віктор Шишкін переконаний, що у зв”язку з цим світу необхідно звернути особливу увагу і на питання контрабанди зброєю. “Я думаю, що якраз події в Америці є наслідком певної байдужості певних урядових кіл багатьох країн, включно зі США, щодо дій у яких, зокрема, звинувачується Президент холдингу “Синтез” Олександр Жуков. Незаконна торгівля зброєю є одним з елементів діяльності тероризму. Якщо ці чи інші урядовці байдужі і далі до таких дій – схожі події можуть, нажаль, повторитися. Уряд США має звернути на це особливу увагу”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG