Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів створено в Одесі


Комітет захисту журналістів створено в Одесі

Одеса, 24 вересня 2001 - Рішенням секретаріату Одеської обласної організації Національної Спілки Журналістів України було створено Громадський комітет захисту журналістів. Про це представники регіональних засобів масової інформації дізналися на спеціально проведеній прес-конференції.

До складу Комітету увійшли головні редактори міських, регіональних газет, радіо та телекомпаній, працівники прес-служб силових структур, юристи.

Як повідомили на прес-конференції, робота громадського комітету буде спрямована на аналіз подій у засобах масової інформації Одеси та області, забезпечення реалізації Закону України, пов”язаного з функціонуванням роботи мас-медіа в державі.

Факт створення Комітету викликав різні думки серед журналістів в Одесі. У багатьох це викликало подив, адже дотепер обласна організація Національної спілки журналістів України не реагувала належним чином на факти тиску на адресу журналістів перш за все з боку різного рівня посадових осіб.

На думку головного редактора незалежної газети “ЮГ” Володимира Курінного,

“створення громадського комітету захисту журналістів є черговою рекламною акцією, яка не матиме жодного конкретного результату. Скоріше за все питання гарантування безпеки журналістів так і залишатиметься серед найактуальніших в Одесі.

Важелі за допомогою яких можливо захистити журналістів є у іншому місті і вирішуються зовсім іншим чином.

Тим часом, Національна спілка журналістів України поступово втрачає свою силу і вплив на існуючий розвиток подій.”.

За словами Володимира Курінного, газета “Юг” дотепер не відчувала належної підтримки з боку обласної організації Спілки журналістів України. І це незважаючи на той факт, що проти згаданої газети неодноразово надходили позови до суду з метою її повного знищення як однієї з незалежних.

Національна Спілка журналістів України в Одесі так і не спробувала розібратися у справжніх причинах загадкової смерті відомого коментатора обласного радіо Володимира Бехтера, не відреагувала на замах на життя журналіста Леоніда Капелюшного, спробу замаху на життя колишньої працівниці телекомпанії “АРТ” Людмили Добро вольської. Ї Фактів подібних “проколів” є чимало.

Голова Гільдії власних кореспондентів В’ячеслав Воронов, тим часом, відмовився від коментарів з приводу створення в Одесі, Громадського комітету захисту журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG