Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 25 вересня 2001 - “Можливі диспозиції майбутніх виборчих баталій проаналізовані настільки ретельно і докладно, що не залишають жодного шансу сказати щось принципово нове, принаймні в царині політичної аналітики” - на цьому наголошує автор статті в газеті “Україна молода”, який, все ж робить спробу спрогнозувати особливості передвиборчих баталій, і роль лідера в парламентських виборах, спираючись при цьому не стільки на факти, скільки на інтуїцію, псевдоісторичні ракурси та футурологічні медитації. Насамперед дописувач намагається з”ясувати: визвольна війна – це справа рук національного героя, чи навпаки, національний герой є прибічником цієї війни? Скажімо, чи відбулася б визвольна війна під проводом Хмельницького, якби її не очолив Богдан-Зиновій? Автор статті, проводячи паралелі між минулим і сучасним, робить також і певні аналогії між українськими лідерами на кшталт Богдана Хмельницького і Віктора Ющенка. Про те, що між ними є спільного і що їх різнить читайте у статті “Привид Богдана бродить Україною, або Пошук лідера: черговий варіант національної розваги”.

Пише про майбутні вибори до Верховної Ради і автор статті в газеті “Правда України”, який у статті “Передвиборча полова” наголошує на необхідності об”єднання дрібних і маловпливових партій, аби виборець зміг краще орієнтуватися в партійному житті держави і зробити правильний вибір.

Намір чергової реорганізації міністерств, яку у рамках адміністративної реформи вирішив зробити прем”єр-міністр Анатолій Кінах коментує газета “Вечірні вісті”. Часопис схвально ставиться до прагнення прем”єра злити в одну велику структуру Міністерство фінансів, Державну податкову адміністрацію і Державне казначейство, але журналісти переконані, що це рішення навряд чи вдасться втілити в життя, поза як зараз Голова Податкової адміністрації Микола Азаров потрібніший президентові більше, аніж Кінах. Так що мрія українського прем”єра підпорядкувати урядові один із силових стовпів влади – Державну податкову адміністрацію - навряд чи буде втілена в життя - підсумовує газета.

Згадує про ДПА і газета “Сільські вісті”, яка в статті “Неймовірно, але факт...” продовжує висвітлювати тему причетності державної податкової адміністрації до банкрутства банку “Україна”.

Серед зарубіжних тем головна увага української преси прикута до виборів у Польщі, що відбулися 23 вересня. Так, на думку кореспондента газети ”День”, польські парламентські вибори не принесли жодних несподіванок. Про те, як вони відбувалися і хто отримав перемогу – оповідається в матеріалі “Лівиця: потужний старт на тлі розчарування”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG