Доступність посилання

ТОП новини

Агентство Кroll не знайшло доказів причетності президента України до смерті журналіста Гонгадзе


Агентство Кroll не знайшло доказів причетності президента України до смерті журналіста Гонгадзе

У звіті, оприлюдненому сьогодні всесвітньо відомим американським детективним агентством KROLL, міститься висновок "про відсутність доказів про причетність Леоніда Кучми до смерті журналіста Георгія Гонгадзе".

У висновках агентства, оприлюднених політичною партією "Трудова Україна", вказано, що такий висновок агентство KROLL зробило після шестимісячного незалежного розслідування обставин, пов’язаних із зникненням Г.Гонгадзе.

У розслідуванні використовувалися результати розмов, вивчення місцевості, а також науково-технічний аналіз аудіозаписів, авторство яких приписується колишньому співробітнику служби охорони ПУ Миколі Мельниченку.

Як вказується у звіті, "без додаткових підтверджень, а таких немає, записи не можуть розглядатися як такі, що заслуговують на довіру. Отже, ні обставини зникнення Г.Гонгадзе, ні записи не дозволяють стверджувати про причетність Президента до цієї справи".

У звіті агентства KROLL сказано: "Щойно інформація з цифрового записуючого пристрою записується в комп’ютер, виникає можливість монтажу матеріалу, при цьому місця монтажу виявити важко".
XS
SM
MD
LG