Доступність посилання

ТОП новини

Незалежний експерт Роман Купчинський про звіт агенства КРОЛЛ


Незалежний експерт Роман Купчинський про звіт агенства КРОЛЛ

Вашінгтон, 25 вересня 2001 - КРОЛЛ у своїх висновках каже, що нема сумніву, що підслух існував у кабінеті Кучми, що розмови Кучму були записані. Тобто питання є хто записував і як.

Мене дивує сам факт від КРОЛЛ, що Микола Мельниченко відмовився давати свідчення до цієї агенції КРОЛЛ. Я намагаюся з ним зконтактувати з цього приводу. Коли він каже, що готовий давати свідчення Прокуратурі України, то чому він відмовився давати свідчення для агенції КРОЛЛ?

Не зрозуміло, чи Прокуратура України дала слідчим від агенції КРОЛЛ доступ до матеріалів слідства чи була вимога поставлена, щоб Юрій Кравченко і Литвин погодилися пройти детектор брехні. Це стандартна процедура у таких приватних слідствах і вони це у звіті не вказують.

Здивувало, що Олена Притула заявила, що голос Литвина це не є голос Литвина. Раптово перший раз Олена Притула таке говорить. Це для мене містерія.

Мені здається, що слідство КРОЛЛА не має нормальних висновків.

Кажуть, що правдоподібно Кучма не був замішаний, але вони не кажуть що ж там сталося. Отже, на мій погляд, звіт ніякий і нікому не потрібний, бо воно не дає відповідей на запитання хто замовив, хто виконав вбивстао Георгія Гонгадзе.

Кажуть, що зі стрічок не можна довести, що це голос Президента, але ніде у звіті не сказано, а де ті інші, що розмовляли з Президентом? А чи розмовляли вони з Чорноволом, з іншими, які пізнали свої голоси на цих стрічках? Це для мене є доволі важливий момент у тому всьому. Люди прийшли, сказали відкрито – так така розмова такогото дня відбулася, точно це ми чули з записів, це є так, як вона відбулася.

І взагалі не зрозуміло у цій афері становище Мельниченка. Відтоді, коли він у США нові епізоди не дає, відмовляється брати участь у виясненні справи Гонгадзе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG