Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе про «розслідування» КРОЛЛ, про заяву Миколи Мельниченка у Раді Європи і ОБСЄ, про створення міжнародної комісії


Мирослава Гонгадзе про «розслідування» КРОЛЛ, про заяву Миколи Мельниченка у Раді Європи і ОБСЄ, про створення міжнародної комісії

Страсбург, 25 вересня 2001 - Я з цікавістю прочитала результати розслідування агенства КРОЛЛ, яке вони проводили на замовлення партії Трудова Україна і взагалі дивуюсь, що таке розслідування було дозволено в рамках українського законодавства.

Коли українська влада не погоджується на нормальні, юридично обгрунтовані офіційні звернення міжнародних організацій щодо такого розслідування, а агенство КРОЛЛ мало можливість таке розслідування – до цього розслідування вже виникають запитання.

Щодо питання записаних стрічок майора Мельниченка, то я хочу сказати, що сьогодні у Раді Європи і в Організації безпеки та співробітництва в Європі є звернення Миколи Мельниченка, яке стверджує, що «у зв’язку з тим, що правоохоронні органи України ігнорують мої звернення про готовність свідчити у даній справі та надати додаткову інформацію, яка вказує причетність найвищих посадових осіб України до зникнення та вбивства Георгія Гонгадзе, я заявляю про свою готовність надавати всі необхідні свідчення в рамках діяльності міжнародної комісії. Вважаю, що без створення незалежної міжнародної комісії і її задіянні у даному процесі міжнародних фахівців даний злочин не має перспективи бути розкритим. Об’єктивне розслідування даного злочину допоможе у боротьбі з корупцією як в Україні так і за її межами».

Наскільки відомо майор Микола Мельниченко готовий давати свідчення будь-яким офіційним органам, на відміну від того, що заявило КРОЛ.

Хоча, на мій погляд, не має підстав свідчити незрозумілій комісії з незрозумілими завданнями.

Якщо буде створено міжнародну комісію, яку ми, з Репортерами без кордонів, ініціювали сьогодні в Раді Європі та яку підтримала Гана Северенсон і звернулася якраз з поправкою до моніторингового комітету і до Асамблеї Ради Європи, то я думаю, що ми зможемо перевірити всі ці дані.

Підтверджено факт, що таке міжнародне розслідування просто необхідне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG