Доступність посилання

ТОП новини

Члени Парламентської Асамблеї Ради Європи закликають до тісного міжнародного співробітництва в боротьбі з виявами тероризму


Члени Парламентської Асамблеї Ради Європи закликають до тісного міжнародного співробітництва в боротьбі з виявами тероризму

При цьому депутати зазначають, що антитерористичні акти повинні бути адекватними і справедливими.

У вівторок Асамблея почала обговорення доповіді "Демократія перед обличчям тероризму", винесеного на розгляд ПАРЄ в рамках термінових дебатів у зв'язку з терактами у США. Сьогодні Асамблея має ухвалити резолюцію і рекомендації з цього питання.

Представляючи доповідь від імені комітету у політичних справах Асамблеї, Террі Девіс (Велика Британія) закликав до координації зусиль у боротьбі з тероризмом.

Водночас, заявив він, "міжнародна солідарність не повинна перетворити міжнародне співтовариство в розлютований натовп". За словами Т.Девіса, дії у відповідь не повинні спричинити загибель невинних людей.

Під час дискусії представники п'яти політичних груп Асамблеї висловилися за координацію зусиль міжнародного співтовариства у боротьбі з тероризмом під егідою ООН.

При цьому депутати вважають, що санкції на початок міжнародних військових дій, спрямованих проти терактів, може давати тільки Рада Безпеки ООН.

Багато учасників обговорення також висловилися за створення Міжнародного кримінального суду, до компетенції якого буде віднесене право судити винних у міжнародному тероризмі.

Представники країн – членів Ради Європи також наголосили на неприпустимості ескалації антимусульманських настроїв, і зазначили, що будь-які антитерористичні дії не повинні базуватися на етнічних або релігійних принципах. За словами європарламентаріїв, йдеться не про помсту, а про справедливість і правосуддя.

Члени Асамблеї також вважають за необхідне проаналізувати соціальні, політичні та економічні засади тероризму і закликають до надання економічної допомоги країнам "третього світу".
XS
SM
MD
LG