Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід КУЧМА вважає, що атаки на Нью-Йорк і Вашингтон слід розглядати як чергову ланку в ланцюгу таких самих кривавих злочинів


Президент України Леонід КУЧМА вважає, що атаки на Нью-Йорк і Вашингтон слід розглядати як чергову ланку в ланцюгу таких самих кривавих злочинів

Про це він сказав сьогодні, виступаючи в Казахстані в Євразійському національному університеті ім. Льва Гумільова.

Президент пригадав серії терактів останніх років у Росії, Узбекистані та Іспанії. За словами Л.КУЧМИ, виявилося, що сьогодні жодна країна, навіть із найбільш розвинених і могутніх, не може відчувати себе захищеною від посягань міжнародного тероризму.

Президент України сказав, що варварський терористичний акт у США став викликом усій цивілізації та її ідеалам і цінностям.

Л.КУЧМА порівняв внутрішню суть колишніх тоталітарних диктаторів та їх режимів із нинішніми, які підживлюють і підтримують міжнародний тероризм. За його словами, «впадає в око, нехай і в нових історичних вимірах, та ж сама нетерпимість до інакомислення, крайній фанатизм і ксенофобія, варварська зневага до людського життя».

За словами Президента, позиція України у питанні боротьби з тероризмом «гранично ясна». «Ми солідарні з народном Сполучених Штатів Америки, підтримуємо його в цьому найважчому випробуванні, підтримуємо дії світової спільноти, направлені на те, щоб організатори теракту понесли заслужене покарання, а сама можливість повторення таких трагедій була виключена з життя людства надовго, якщо не назавжди», наголосив Л.КУЧМА.
XS
SM
MD
LG