Доступність посилання

ТОП новини

“Європа без України - це вже не Європа”, - зауважив у Львові міністр економіки і праці Саксонії Кайо Шоммер


“Європа без України - це вже не Європа”, - зауважив у Львові міністр економіки і праці Саксонії Кайо Шоммер

Львів, 1 жовтня 2001 - Він, разом з 50 представниками федеративної республіки Німеччини та вільної землі Саксонія, брав участь у німецько–українському коопераційному форумі, який вже ушосте відбувався в Україні.

Зустріч саме у столиці Галичини проходила невипадково. Адже за словами німецької делегації, Львів - європейське місто. Воно має великий досвід співпраці з Європою, чого не скажеш про центральні і східні регіони України. Про що саме вдалося домовитися під час чергового коопераційного форуму, який сьогодні завершився у Львові?

Упродовж 4 днів коопераційної зустрічі німецькі та українські підприємці вели переговори про можливість реальної співпраці. Німецькі бізнесмени шукали для себе потенційних партнерів в Україні. Вже невдовзі 15 фахівців з українських текстильних підприємств поїдуть на стажування в Німеччину. А ще наступного року в Саксонії відбудеться виставка продукції львівських підприємст. Ба, більше. Німецька делегація запропонува міністерсту паливно-енергетичного комплексу України власний план ліквідації боргів у вугільній галузі. На форумі ішлося і про будівництво на Львівщині заводу з виготовлення електрообладнання для автомашин. До слова, на ньому могли б працювати 5 тисяч українських робітників.

Міністр економіки і праці Саксонії Кайо Шоммер зауважив, що в ФРН і Саксонії зокрема, мають велике зацікавлення Україною.

Тут бажають економічної співпраці з нею. Німці запрошують українських підприємців і державних службовців на навчання до себе, аби вони могли на власні очі побачити, як функціонує німецький ринок, як здійснюється менеджмент на приватних підприємствах. Пан Кайо Шоммер зазначив, що частка українського експорту в Саксонію з кожним роком зростає.

Відповідаючи на запитання кореспондента радіо “Свобода” про те, що саме відлякує німецьких інвесторів в Україні, саксонський міністр сказав: «Німецькі підприємці нарікають на відсутність в Україні стандартів з сертифікації, проблеми з митним оформленням, на недосконале і несприятливе податкове законодавство. В Україні не існує реальної можливості придбати майно. А ще важливо, аби в державі було незалежне судочинство,» - сказав Кайо Шоммер і додав: «Треба менше говорити про ризик, а більше про ті шанси, які дають підприємцям у веденні їхнього бізнесу конкретні регіони держави.»

На думку учасників німецько-українського коопераційного форуму, проблема західних європейців полягає у тому, що вони не мають правильних географічних уявлень про сьогоднішню Європу. Адже , коли у Львів приїжджають туристи і бачать по-справжньому європейське місто, тільки тоді вони починають розуміти, що варто докласти більше зусиль, аби Україна реально долучилась до європейської спільноти держав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG