Доступність посилання

ТОП новини

Огляд вівторкової преси


Огляд вівторкової преси

Київ, 2 жовтня 2001 - Прес-конференція лідера Форуму національного порятунку Юлії Тимошенко, на якій був оприлюднений лист до Віктора Ющенка та Олександра Мороза з проханням визначитися – чи підуть вони на парламентські вибори єдиним блоком, вже майже тиждень активно обговорюється в пресі.

Причина такої прискіпливої уваги до цієї події зрозуміла, адже, як зауважує газета «Молодь України» - «менш, ніж за два тижні до початку передвиборчої кампанії два політичних блоки, що називають себе “національно-демократичними”, опинилися на роздоріжжі, вирішуючи, з ким, власне, йти на вибори 2002 року”. “Надто ж незрозуміло поводить себе лідер передвиборчого об”єднання “Наша Україна” Віктор Ющенко,- наголошує газета, - який досі залишається для багатьох “темною конячкою” і який через свою досі невизначену позицію дедалі більше втрачає політичних симпатій”.

“Темною конячко” називає Віктора Ющенка і кореспондент газети “Сільські вісті”, який робить припущення, що лідер “Нашої України” хоче всіх перехитрити. Отож і поводить себе на кшталт дівки на виданні, котра ніяк не вибере собі жениха. У випадку з Ющенком - не дає відкоша і пропрезидентським партіям, і опозиційним силам.

Тим часом виборці вже починають визначатися зі своїми симпатіями. Як інформує газета “Вечірні вісті”, Всеукраїнська спілка обманутих вкладників та акціонерів України підтримуватиме на парламентських виборах партію “Батьківщина” і Форум національного порятунку. Про це оповідається у статті “Жертви трастів вимагають справедливості”.

2 жовтня починаються попередні судові слухання у справі, котру порушено проти учасників дій, що відбувалися 9 березня ц.р. Про це нагадує газета “Україна молода”, яка у статті “Героям – слава!.. І тюрма?” робить припущення, що “відчуваючи непереконливість та не- аргументованість висунутих проти підслідних звинувачень, Служба безпеки України в особі керівника слідчої групи вдалася до незвичних заходів, аби якось викрутитися зі скрутного становища”. Як повідомила газеті адвокат одного із підслідних – йому, в обмін на “нездіймання шуму, тобто відсутність пікетів, журналістів, інтерв’ю, відмову від будь-яких акцій протесту” пропонується вирок, який передбачає умовне ув’язнення, іншими словами – фактичне звільнення.

В цьому ж числі у рубриці “Релігія” “Україна молода” розповідає про провокаційні дії митрополита Донецького Української православної церкви Московського патріархату Іларіона проти його колеги з Київського патріархату. Втім, владика Іларіон ніколи не вирізнявся вихованістю та терпимістю, адже, як згадує газета, він відзначився на святкуванні 950-річчя Києво-Печерської лаври, коли почав “благословляти” народ Божий... дулями. Подробиці – читайте в статті “Канонічна дуля повертається”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG