Доступність посилання

ТОП новини

Бернард Паві повертає усмішки дітям


Бернард Паві повертає усмішки дітям

Львів, 4 жовтня 2001 - З кожними наступними президентськими чи парламентськими виборами в Україні все більше відчувається втручання у цей процес іміджмейкерів. Адже грошовиті кандидати дбають не лише про якісні рекламні ролики на всіх телевізійних каналах, про рівень своїх програм і промов, але все більше переймаються своєю зовнішністю. Про те, яку роль відіграє зовнішній вигляд політиків під час виборів, розповів відомий пластичний хірург із Франції Бернардом Паві. Свого часу він працював у команді нинішнього президента Франції Жака Шерака. Однак під час свого перебування у Львові знаменитий хірург оперував не українських політиків, а пацієнтів дитячої спеціалізоваї лікарні, яку у народі називають чорнобильською.

У Львів професор Бернард Паві приїхав утретє. Щоразу його запрошують хірурги чорнобильської лікарні. Адже професор Паві є родоначальником дитячої пластичної хірургії. Він разом з львівськими хірургами безкоштовно проперував 60 дітей з вадами обличчя. Бернард Паві вважає себе дитячим пластичним хірургом, а не лікарем для важливих осіб Франції. Тому значно охочіше розповідав мені про те, як повертає усмішки дітям, про те, якими є досягнення у сучасній пластичній хірургії в Європі. А ще він відзначив те, як сьогодні високопрофесійно працюють львівські хірурги.

Професор Паві зазначив, що реконструктивна хірургія для дітей у Франції фінансується державою. А ось естетична хірургія (це коли людина змінює свою вроду) здійснюється лише за кошт клієнта. На моє запитання про те, яку роль для політиків відіграє їхня зовнішність, професор Бернард Паві відповів:

“Своєму зовнішньому вигляду французькі політики приділють велику увагу. Їхні іміджмейкери переконують їх у тому, що саме ті мають змінити. Вони “роблять” кандидата у президенти чи іншого відомого політика, як то кажуть, на продаж. Скажімо, президент Франції погодився на деякі зміни своєї зовнішності. Йому було змінено привкус і усмішку.”

Французький хірург висловив жаль з приводу того, що не знає нікого з українських політиків, тому не міг порадити, кому з них не завадила б пластична операція.

Однак, на думку професора, якщо з українськими претендентами на парламентські крісла працюють іміджмейкери, то вони обов’зково зертаються до послуг пластичних хірургів. Скажімо, роблять політикам підтяжку обличчя, змінюють усмішку, зменшують вуха чи ніс. До речі, якщо пластична операція зроблена на високому професійному рівні, то прості громадяни навіть не можуть зрозуміти, чому політик раптом став для них значно симпатичнішим.

Однак, Бернард Паві зауважив, що досить часто проблеми у людини з’являються не через її зовнішність, а радше через її комплекси, невпевненість, духовну бідность і прагнення до влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG