Доступність посилання

ТОП новини

Американські ЗМІ повідомляють про нові докази, що ТУ-154 був помилково збитий українською ракетою


Американські ЗМІ повідомляють про нові докази, що ТУ-154 був помилково збитий українською ракетою

Провідні американські видання, зокрема "Волл стріт джорнел", "Вашингтон таймс" та агентство "Ройтер", повідомляють про появу нових аргументів на користь того, що російський пасажирський літак Ту-154 був помилково збитий українськими військами ППО.

Видання акцентують увагу на фрагментах аудіозапису переговорів екіпажу російського літака з наземним центром управління польотами, який о 13.45 за місцевим часом зафіксував крик одного із членів екіпажу, одразу після чого літак зник з екранів радарів.

Таким чином, катастрофа сталась не о 13.44, як повідомлялось раніше, а о 13.45.12секунд. Відомо, що запуск ракети з українського комплексу С-200 відбувся о 13.41, і "Вашингтон таймс" припускає, що коли за три хвилини ракета справді не могла досягнути повітряного коридору, в якому летів літак, то за 4 хвилини 12 секунд це могло статись.

Як зазначає "Нью-Йорк таймс", деякі предмети, які були знайдені поблизу місця падіння літака, а саме - циліндр довжиною 15 м, який, на думку військових аналітиків, може виявитись корпусом ракети, свідчать на користь версії про помилкове ураження повітряного судна українською ракетою.

Знайдені уламки фюзеляжу, на думку "Нью-Йорк таймс", є черговим доказом цієї версії, оскільки чисельні отвори на ньому схожі на ті, що утворює сталева шрапнель від вибуху ракети.
XS
SM
MD
LG