Доступність посилання

ТОП новини

Почесний консул України є нині і у Сирії


Почесний консул України є нині і у Сирії

Одеса, 9 жовтня 2001 - Почесним консулом України в Сирійській Арабській республіці став пан Тамер Альтунсі. Новий дипломатичний представник України є Генеральним директором сирійського інформаційного агентства “Сана” і з 1995 року мешкає в Одесі.

Дипломатичні стосунки України з Сирійською Арабською республікою мають свій початок від 1998 року. Але, лише наприкінці минулого року вони стали надзвичайно продуктивними. Лише за останні кілька місяців у Сирії побувало десять українських офіційних делегацій.

Під час розгорнутого двостороннього переговорного процесу між Україною та Сирією було досягнуто кілька принципових домовленостей. Згідно з однією з них, вже найближчим часом у Сирії буде відкрито українське консульство.

За оцінкою політологів ця подія стане першим значним кроком на шляху розвитку двосторонньої співпраці.

На посаду Почесного Консула України у Сирійській Арабській республіці вже призначено громадянина Сирії пана Тамера Альтунсі.

За його словами, “нове призначення стало справжнім подарунком від України. На цій посаді я ще більше активізую роботу на підтримку розвитку двосторонніх зв’язків.”

Пан Тамер Альтунсі, сирієць за походженням, з 1995 року мешкає в Одесі. Вищу університетську освіту одержав на Батьківщині. Є дипломованим фахівцем у галузі класичної англійської літератури. З 1998 року очолює сирійське інформаційне агентство “Сана”. Згадана структура, виконуючи замовлення Міністерства інформації Сирійської Арабської республіки висвітлює політичні процеси в Україні. Дотепер саме інформагенція “Сана” в Україні виконувало функції дипломатичного представництва Сирії. Саме тому, пану Тунсі і раніше доводилося надавати підтримку громадянам Сирії та України у вирішенні питань візового режиму. Вирішувалися і деякі проблеми пов’язані з політико-економічними взаєминами двох країн.

За словами Почесного Консула України в Сирійській Арабській республіці, вже найближчим часом у Києві буде відкрито Сирійське посольство.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG