Доступність посилання

ТОП новини

Кінах у Відні


Кінах у Відні

Прага, 10 жовтня 2001 ― Прем’єр-міністра Анатолій Кінах прибув у середу до Відня. Цей дво-денний неофіційний візит буде присвячено зустрічам з представниками австрійської влади, на яких обговорюватиметься стан торгівлі між двома країнами. Планується також участь українського прем’єра у Міжнародному симпозіумі. А напередодні цього візиту австрійська преса пише про Україну, як нестабільну державу, з якою невдовзі межуватиме Європейський Союз.

У четвер у Відні відкривається Міжнародний симпозіум “Україна: 10 років незалежності, проміжні підсумки”. Його організовано Віденським Інститутом країн дунайського регіону, а відкриватиме роботу симпозіуму прем’єр-міністр Анатолій Кінах. Як міжнародні оглядачі оцінюватимуть досягнення України за останнє десятиліття, очевидно можна буде прочитати у матеріалах цієї конференції, а напередодні відкриття симпозіуму провідний віденський щоденник “Ді Прес” поставив під сумнів стабільність України. У статті вміщено різні коментарі щодо розширення ЄС. Експерти, які песимістично ставляться до перенесення зовнішніх кордонів Євросоюзу на Схід, зазначають що ЄС після розширення за рахунок Польщі й Угорщини межуватиме з такими нестабільними державами, як Україна і Білорусь.

Вже стало традицією для західної преси, подавати негатив про Україну напередодні державних, чи неофіційних візитів українських діячів за кордон. Тим не менше, у четвер Анатолій Кінах зустрічатиметься із федеральним канцлером Австрії Вольфґанґом Шюселем та президентом Томасом Клестілем. Наскільки політичний діалог між Австрією та Україною може сприяти просуванню українських інтересів у Європі сказати важко, але австрійський бізнес в Україні має певні успіхи. Австрійський “Райффайзенбанк” має великі прибутки в Україні: за 9 місяців цього року його активи зросли на 32 відсотки. Клієтнами банку в Україні є понад 550 великих та середнії компаній. Засоби масової інформації повідомили, що на кошти саме австрійського банку, у Києві розпочалася реконструкція готелю “Редісон-САС-Україна”, який знаходиться на вулиці Ярославів вал. Роботи виконуватиме також австрійська фірма, а сам п’ятизірковий готель буде готовий до кінця наступного року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG