Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з «Аль-Каєди» основна опора терориста номер один…


Бойовики з «Аль-Каєди» основна опора терориста номер один…

Прага, 11 жовтня 2001 – Ми вже розповідали про те, що однією з основних організацій терористів, члени котрої вірогідно здійснили жахливий за своїми масштабами теракт 11 вересня у Нью-Йорку та Вашінґтоні, є створена у 1992 році в Судані Осамою бин Лядином група за назвою «Аль-Каєда», що у перекладі з арабської означає «основа». Нині з’явилося чимало нових даних про цей ладеновський осередок професійних убивць.

Після провалу воєнних операцій радянських військ в Афґаністані, бин Лядин повернувся звідти додому в Саудівську Аравію. Перебравшись 1992 року до Судану, він почав збирати навколо себе ветеранів афґанської війни і на їх основі й була створена Осамою організація міжнародних терористів під назвою «Аль-Каєда». Сьогодні відомо, що члени цього угруповування професійних терористів-вбивць «наслідили» у багатьох країнах світу: Лівані, Боснії і Герцоґовині, Чечні та інших «гарячих пунктах» світу.

Преса пише, з посиланнями на спецслужби, що «Аль-Каєда» є основою ладиновської терористичної мережі і від неї, насамперед, як вважають, можна очікувати нових диверсій у світі. До рук журналістів з Ассошіейтед Пресс потрапила 11-томна енциклопедія терориста-початківця видрукувана «Аль-Каєдою» в Афґаністані під редакцією бин Лядина. Тексти цієї енциклопедії насичені мусульманськими релігійними сентенціями і трактуваннями людиноненависницького характеру, котрі перемежовуються з інструкціями з різних прийомів вбивста людей, починаючи з простого вибухового пристрою і закінчуючи інструкціями по використанню різних видів важких озброєнь та техніки.

Директор Федерально Бюро Розслідувань США Роберт Мюллер повідомив журналістів, що у перебігу розстеження складу учасників терактів 11 вересня точно встановлено зв’язок частини терористів-смертників з ладиновською «Аль-Каєдою». Вівторковий виступ одного з представників Осами, відповідального за контакти з громадськістю від організації «Аль-Каєда» - Сулеймана Абу Гайта, є ніби підтвердженням причетності ударних сил бин Лядина до брутальних терактів у Нью-Йорку та Вашінґтоні. В інтерв’ю скандальному катарському телеканалові «Аль-Джазіра» Гайта відкрито хвалив терористів – смертників і сказав що вони зробили «святу справу». Нагадаємо, що унаслідок терористичних атак 11 вересня в США загинуло біля 7 тисяч ні в чому не винних людей. Гайта також вдався до відкритих погроз пр нові атаки, підкресливши, що « у нас є багато молодих дюдей, котрі також готові до смерті…».

За даними західних оглядачів, лише у Афґаністані в «Аль-Каєді» нараховується до 10 тисяч бойовиків, приблизно 4 тисяч з них – виходці з арабських країн, інші пакистанці, узбеки і чеченці. Арабський тижневик «Аль-Васат» повідомив нещодавно, що у лідера «терористичного інтернаціоналу» Осами бин Лядина і його «дітищи» - «Аль-Каєди» - є прихильники в 35 країнах світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG