Доступність посилання

ТОП новини

І в жовтні кримський уряд не буде сформовано


І в жовтні кримський уряд не буде сформовано

Симферополь, 12 жовтня 2001 - Схоже, формування нового складу Ради міністрів Криму затягується. І в жовтні кримський уряд не буде сформовано. Як пояснили у прес-службі парламенту автономії, питання про призначення нових урядовців не встигли пройти процедуру, визначену Регламентом.

Ще влітку кримський спікер Леонід Грач заявляв, що у вересні депутати обов’язково сформують новий кримський уряд. У вересні терміни були підкориговані. Той же Грач оголосив, що кандидатури на вакантні урядові місця - парламент автономії затвердить у жовтні. Схоже, половина кримських урядовців щонайменше ще один місяць будуть лише виконувачами обов’язки.

На останньому засіданні президії Верховної Ради Криму, яке за відсутності Леоніда Грача провів його перший заступник Борис Дейч, питання із заповнення вакантних посад в кримському уряді навіть не ставилися. Каже речник кримського парламенту Наталя Степанова: (*) “Уряд автономії просто не подав свої кандидатури”.

Тим часом у прес-службі Ради міністрів Криму наполягають на тому, що списки кандидатів на посади в уряді давно передано до кримського парламенту. Нагадаю, що на вересневій сесії Верховної Ради АРК депутати затвердили лише половину складу уряду автономії – тільки комуністів і близьких до впливового в Криму народного депутата України Льва Міримського осіб. Кандидатури, запропоновані власне прем’єром Валерієм Горбатовим не набрали необхідної кількості голосів. І це дало спостерігачам привід говорити про перші протиріччя, що виникли між комуністом Леонідом Грачем і висуванцем “Трудової України” Валерієм Горбатовим.

Якщо і цього разу сесія, яка має відбутися наступного тижня, не затвердить кадрові пропозиції прем’єра, то на Крим чекає чергова політична криза. А, оскільки вона може вибухнути вже під час підготовки до парламентських виборів, то наслідки для її учасників та ініціаторів будуть радикальними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG