Доступність посилання

ТОП новини

Переслідування громадянина Польщі в Одесі триває


Переслідування громадянина Польщі в Одесі триває

Одеса, 16 жовтня 2001 - Громадянин Польщі Олександр Орлов і далі зазнає утисків з боку правоохоронних органів в Одесі. Вже більше року у Жовтневому районному суді міста триває процес на якому Орлова звинувачують у зберіганні наркотичного зілля.

16 жовтня відбулося чергове засідання суду.

Протистояння між Олександром Орловим та правоохоронними органами посилилося після того як працівники міліції підклали у його кишеню, під час незаконного затримання, наркотичне зілля. Громадянин Польщі називає це провокацією з боку працівників міліції. Він надіслав вже не одне звернення на адресу Президентів України та Польщі, керівництва Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України. Звернення ці залишалися або без відповіді, або надсилалися вже традиційні відписки.

Не були покарані учасники неодноразових незаконних обшуків громадянина Польщі, ті хто під час спілкування з Олександром Орловим висловлював на його адресу різні погрози та неодноразово використовував, під час допитів, російську брудну лайку, образу на адресу поляків.

Під час допитів зроблених на судовому засіданні 16 жовтня жоден з працівників правоохоронних органів не зміг відповісти на запитання де саме Олександр Орлов зберігав виявлене у нього наркотики. Це місце не було названо так само у жодному зі складених у міському УВС протоколі. На цьому наголошував на засіданні суддя Жовтневого районного суду Одеси пан Бабчук.

Не міг не викликати зацікавлення виступ на засіданні суду і слідчого Одеської міської прокуратури Сергія Попова. Саме його Олександр Орлов називає у своїх численних зверненнях та листах головним “замовником вже проведених провокацій проти багатьох мешканців Одеси”.

Слід нагадати, що прізвище Сергія Попова згадується і у справі пов”язаній з загадковою смертю молодого мешканця Одеси Ігоря Маркова. Справу цю, як і багато інших, в Одесі намагаються так би мовити зам”яти.

Не був багатослівним Сергій Попов і під час засідання у справі Олександра Орлова. Він намагався навіть відмовитися від відповіді на запитання сторони захисту, посилаючись на відповідну статтю Конституції. Ситуацію виправила лише наполегливість судді. На думку захисниці громадянина Польщі Олександра Орлова – Алли Користовської – “наймовірніше згадану справу буде спрямовано на дорозслідування. Там допущено значні помилки, порушення прав людини. Мені здається, що тут мова йде про реальну провокацію”.

За словами Алли Користовської “комусь був необхідний арешт людини яка зарекомендувала себе як правозахисник та прихильник незалежної преси в Одесі.”

Громадянину Польщі Олександру Орлову вже пропонували скористатися амністією. Він відмовився заявивши про намір довести невинність у суді. Наступне засідання суду призначене на 31 жовтня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG