Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 16 жовтня 2001 - Загальноукраїнська преса продовжує коментувати заяву українських посадовців про можливу причетність української ракети до загибелі російського літака Ту-154. Надто ж багатьох журналістів обурили вислови президента Л.Кучми, в яких він просив не робити із загибелі літака великої трагедії. Мовляв, у “світі трапляються страшніші речі”. Так, журналістка Тетяна Коробова в тижневику “Грані” визнає, що катастрофічні помилки можуть трапитися з усіма, і Україна дійсно “не перша і не остання” в цьому списку. Але питання цивілізованості полягає не в тому, аби цим фактом боягузливо прикриватися і нахабно виправдовуватися над ще не заритими могилами випадкових жертв авіа-трагедії. А в почутті відповідальності за те, що трапилося. В спокутуваному співчутті постраждалим, в рішучому впровадженні заходів, котрі б унеможливили повторення трагедії. А саме цього від президента Кучми, який неодноразово наголошував, що він не політик, а ракетник, очікувати не доводиться. Про це – наголошується в статті “Камо грядеши, країна “ракетника”?”

Газета “Молодь України” переповідає заяву міністра оборони Олександра Кузьмука, в якій він заперечує, що українські військові намагалися ввести в оману суспільство щодо причин катастрофи ТУ-154. Водночас Кузьмук зазначив, що “армії треба знову збирати довіру суспільства по дещиці, не зважаючи на моральний стан, в якому її керівництво зараз знаходиться”.

“Нас годували брехнею” – у публікації під таким заголовком газета “Сільські вісті” наголошує, що після тижневих заперечень про причетність української ракети до загибелі російського літака, вітчизняні політики таки визнали це. Ситуація, що склалася навколо трагедії над Чорним морем вкотре засвідчила, що для української влади брехня, як спосіб спілкування вже стала повсякденністю.

Про складну ситуацію, в якій зараз перебуває Україна, розмірковує і кореспондент газети “Україна молода”. “Окрім того, що державу оточує неспокійний зовнішній світ, - наголошує журналіст,- немає стабільності й у середині держави. Невдовзі Україна обиратиме парламент. Передвиборча кампанія обіцяє бути дуже гарячою. Деякі аналітики песимістично твердять, що в Україні також існує тероризм. Але здійснюється він за допомогою засобів масової інформації”. На думку кореспондента, “це відбувається тому, що багато професійних журналістів, які є політичними оглядачами, працюють у штабах тих чи інших політичних сил. А це не може не впливати на їхню журналістську діяльність. Можливо, також не вистачає професійної етики і бажання бути відповідальним за свої слова.”

А ось на думку дописувача газети “Демократична Україна” – нинішня передвиборча кампанія оповита невизначеністю, як ніколи. Про те, що особливо спричинило до заплутаності нинішніх передвиборчих перегонів можна довідатися зі статті “Контури виборів крізь зливу заяв”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG