Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Шанхаї російські міністр закордонних справ Ігор Іванов та міністр економіки Ґерман Греф зустрічаються зі своїми колегами перед самітом керівників держав, що відбудеться тут


Сьогодні у Шанхаї російські міністр закордонних справ Ігор Іванов та міністр економіки Ґерман Греф зустрічаються зі своїми колегами перед самітом керівників держав, що відбудеться тут

Москва, 17 жовтня 2001 – Від цієї зустрічі керівників держав у Росії очікують серйозних змін у самій атмосфері російсько-американських відносин, а також нових заходів боротьби з міжнародним тероризмом. Як наголошують спостерігачі, сьогодні важливим завданням російського політичного керівництва є налагодження атмосфери довіри у взаєминах між Москвою і Вашингтоном. І в російській столиці розраховують на те, що зустріч президентів Російської Федерації і Сполучених Штатів допоможе цьому.

Перед тим, як зустрінуться президенти Росії та Америки і відбудеться саміт керівників держав, у Шанхаї зустрічаються міністр закордонних справ і міністр економіки. Відбудуться також і конкретні двосторонні зустрічі. Так, у п’ятницю міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов зустрічатиметься з державним секретарем Сполучених Штатів Коліном Павеллом. Як вважають, керівники зовнішньополітичних відомств двох країн будуть насамперед готувати майбутню зустріч Владіміра Путіна і Джорджа Буша. Потрібно наголосити, що шанхайський саміт має Москва використати, як вона вважає, з метою не тільки політичного наближення до Сполучених Штатів і Заходу, а насамперед економічного наближення. Зустрічі, які заплановано у міністра економіки Російської Федерації Германа Грефа пов’язані саме з цими намірами Москви.

Коли шанхайський саміт готувався, російське політичне керівництво вважало його одним з численних заходів такого плану, що відбуваються у світі. Впродовж року кілька разів збирають представницькі авдиторії керівників держав, урядів, зовнішньополітичних відомств. Однак, події 11 вересня зовсім змінили роль цього саміту, і можна сказати, що сьогодні в Шанхаї відбуватиметься узагальнення позицій провідних держав, які мають відіграти свою роль у знищенні небезпеки міжнародного тероризму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG