Доступність посилання

ТОП новини

Цього вівторка у Брюсселі відбулася Європейська конференція щодо іміграційної політики ЄС – учасники не лише країни-члени Євросоюзу, а й країни-партнери


Цього вівторка у Брюсселі відбулася Європейська конференція щодо іміграційної політики ЄС – учасники не лише країни-члени Євросоюзу, а й країни-партнери

Брюссель, 16 жовтня 2001 – Речник комісара ЄС з внутрішніх справ Леонелло Ґабріччі, що це перша в історії ЄС така великомаштабна конференція про іміґраційну політику. Конференція стосувалася виготовлення спільної стратегії боротьби з нелегальною іміграцією та торгівлею людьми, а також врегулюванням правил надання іноземцим з третіх країн права на проживання на території держав Євросоюзу. Проблема нелегальної іміграції особливо гостро зачіпає Бельгію, про що заявив прем’єр-міністр Гі Верговстад. Тому Бельгія є головним ініціатором боротьби з нелегальною іміграцією. У промовах учасників конференції неодноразово згадувалась Україна як одна з основних транзитних країн, через яку проходять десятки марштрутів нелегальної іміграції. Держсекретар МВС Олександр Гапон у своєму виступі зазначив, що проблеми нелегальної іміграції та торгівлі живим товаром – проблема не лише Заходу, а насамперед, самої України. Я поцікавився у генерала Гапона, які заходи вживає українська міліція у боротьби з нелегальною іміграцією, й зокрема, з торгівлею людьми.

Олександр Гапон

Фактично Україна стала третьою країною в Європі після Німеччини і Бельгії, яка ухвалила національне законодавство з боротьби з торгівлею людьми. Вже у вересні цього року набув чинності новий Карний кодекс України, в якому відповідальність за торгівлю людьми визначається в статті 149. І теж є позитивні зрушення в нас з цим явищем. Скажу, що з початку цього року до кримінальної відповідальності притягнуто 95 наших громадян, а також іноземців, які причетні до торгівлі людьми. Причому, виявлено десь 260 жінок, з яких 15 – неповнолітніх, яих залучали до цієї брудної справи. 67 українських громадян притягнуто до кримінальної відповідальності за ці злочини за кордонами України.

Славко Волинський

Під час свого виступу на конференції Олександ Гапон зауважив, що Україні не під силу подолати проблему іміграції самостійно. Представники Європейського Союзу погодились із тим, що Україні слід надати технічну і матеріальну допомогу для зміцнення кордонів не лише на заході України, але й на сході. Адже саме через прозорі українсько-російські кордони Україна перетворилася у відстійник нелегальної іміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG