Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

Прага, 16 жовтня 2001 року

100 ТИСЯЧ АФГАНСЬКИХ ДІТЕЙ МОЖУТЬ ЗАГИНУТИ НАСТУПНОЇ ЗИМИ ВІД ГОЛОДУ І ХОЛОДУ

За прогнозами Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), близько 100 тисяч афганських дітей можуть померти наступної зими в Афганістані від голоду і холоду, якщо до початку зимового періоду їм не буде надано допомогу. За словами представника ЮНІСЕФ Еріка Лароша, у першу чергу харчі і теплий одяг потрібні дітям у важкодоступних гірських районах. За твердженням Еріка Лароша, вже на сьогодні половина дітей в Афганістані недоїдають, а щороку 300 тисяч дітей помирає від різних хвороб, від яких існують запобіжні заходи.

Керівництво міжнародного Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) заявляє, що йому необхідні додаткових 36 мільйонів доларів для здійснення мінімальної програми невідкладної допомоги афганським дітям.

Тим часом представник ООН Стефані Бункер назвала нинішню гуманітарну кризу в Афганістані «найбільш серйозною зі всіх, що стояли перед міжнародною спільнотою». За її словами, щонайменше шести мільйонам афганцям загрожує голод. А число переміщених осіб в самому Афганістані останнім часом зросло на півтора мільйона осіб. Окрім цього, ще кілька мільйонів афганців були змушені покинули територію своєї країни.

ЧЕРГОВУ ТАК ЗВАНУ «ЗАЧИСТКУ» ПРОВЕЛИ РОСІЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ У ЧЕЧЕНСЬКОМУ СЕЛІ ЦАЦАН-ЮРТ

За повідомленням правозахисного інформаційного агентства «Пріма», російські військові провадили від 10 до 14 жовтня так звану «зачистку» в чеченському селі Цацан-юрт Курчалоєвського району. В результаті, на вчорашній день, 28 осіб, яких затримали під час «зачистки», залишалися в ув’язненні.

Вимагаючи вказати місцеперебування ваххабітів, російські військові жорстоко побили мешканку села Аюбу Асцуєву і її малолітню дитину. Кинувши жінку на підлогу, військові били її по голові. А 17-річну Седу, а також Бірлант, у якої четверо дітей, жорстоко побили за те, що ті вимагали від військових дотримуватися законності. Обидві жінки потрапили до лікарні у важкому стані.

Правозахисне інформормаційне агентство «Пріма» також повідомляє, що кілька бронетранспортерів в’їхало на подвір’я родини Бугаєвих. Російські військові забрали з будинку усе майно: меблі, посуд, одяг, їжу, після чого підірвали будинок.

ПРОБЛЕМУ «ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ» БУЛО ПОРУШЕНО НА КОНФЕРЕНЦІЇ У НІМЕЧЧИНІ, ЩО ЇЇ ОРГАНІЗУВАЛИ МЗС ФРН І ОБСЄ

Посилення заходів безпеки у Німеччині та інших европейських країнах після терористичних актів у Сполучених Штатах є своєчасним, оскільки це сприятиме присіканню інших видів організованої злочинності, у тому числі «торгівлі людьми». Про це заявив Міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер на дводенній міжнародній конференції у Берліні. За словами Йошки Фішера, «торгівля людьми є сучасною формою рабства, від якої потерпають перш за все найслабші у суспільстві – жінки і діти».

А Міністр у справах родини Німеччини Крістіне Берґман наголосила, що подібний, так би мовити «бізнес» має суто «жіночий профіль». Так, із виявлених минулого року 1197 випадків «торгівлі людьми» у Німеччині, її жертвами стали 1174 жінки, які були змушені нелегально заробляти собі на життя проституцією.

А за підрахунками ОБСЄ, зробленими ще у 1997 році, з країн Східної і Центральної Європи щороку вивозять 175 тис жінок і дівчат, більшість з яких опиняються у так званій сфері сексуальної індустрії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG