Доступність посилання

ТОП новини

У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина П’ята


У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина П’ята

Ірина Халупа: Вибачайте. Надійшли інформації, що в Києві глушать ефір Радіо Свобода, а в Західній Україні ми повністю відключені. Сподіваємося, що решта України нас таки чують…

Ірина Халупа: Пане Ющенко, ви погоджуютесь з порадами до виборців, що їх запропонувала пані Тимошенко?

Віктор Ющенко: В цілому так і аргумент такий би ще підвів під це. У демократичному суспільстві через механізм політичної більшості в парламенті йде відбракування не ефективних партій. Якщо запитати, наприклад, хто буде, у партійному сенсі, відповідати за 93, 94, 95, 96 роки української історії? У партійному сенсі. Ні одна партія. А вони були і при владі, і в союзниках, і ще в якомусь місці.

Другими словами – це єдиний спосіб як організувати партійний ринок, який би дарував той відбір, який існує на будь-якому ринку.

Марина Пирожук: Пані Тимошенко і пане Ющенко, у цьому зв’язку в мене виникло до вас запитання. Хто ваші основні противники і союзники? Йде мова про інші блоки.

Віктор Ющенко: Якщо ми говоримо про партії демократичної орієнтації, я буду формувати таким чином підхід свого блоку, щоб мінімізувати термінологію противника і навпаки ввійти у компроміс через консолідацію на тих чи інших засадах.

Марина Пирожук: Навіть з комуністами?

Віктор Ющенко: Ні, я про демократичну орієнтацію.

Між українсткими демократами вистачить сваритися. Вистачить воювати. Народ не зрозуміє і народ уже зморений, якщо ми будемо дарувати силам демократичної орієнтації хоча б порозуміння, консолідацію в одному питанні. Наприклад, ми можемо поділити мадоритарні круги. Вже є співпраця. У нас є два варіанти – або ми співіснуємо у демократичних колах України, або ми співпрацюємо.

Будь-яка партія демократичної орієнтації, окрім СДПУ /о/ та інших явних не проукраїнських сил. З кожною ми будемо шукати порозуміння. Про ненапад, про етику, про мажоритарні округи, про ініціативи п’яти чи 10 тих законів від яких страждає останні роки Україна від того, що ті чи інші норми не введені у фінансове, політичне чи економічне життя.

Це такий принцип, який я хочу при кожній зустрічі зі своїми колегами пропонувати і я переконаний, що ми будемо стояти на таких позиціях.

Ірина Халупа: У Харківській області нас не чути також…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG