Доступність посилання

ТОП новини

Знову про криміногенну ситуацію в Одесі


Знову про криміногенну ситуацію в Одесі

Одеса, 26 жовтня 2001 - Криміногенна ситуація в Одеській області значно погіршилася. Про це повідомив на розширеній колегії регіональної прокуратури її керівник Михайло Косюта. Він мотивував зростання злочинності тим, що районні прокурори не приділяють належної уваги необхідним заходам з її профілактики.

За словами прокурора Одеської області Михайла Косюти, в Арцизському районі, наприклад вже стоїть питання про відсторонення прокурора від посади. Якщо ситуація не зміниться на краще, ротація на рівні місцевих прокурорів буде тривати.

Повідомлення пана Косюти в Одесі нікого не здивувало. Не є таємницею, що в Одеській області залишаються не розкритими чимало резонансних злочинів скоєних не лише проти звичайних громадян, але так само проти відомих політиків, підприємців, журналістів. Дотепер не є відомою доля викрадених бандитами відповідальних працівників Одеського міськвиконкому Ігоря Свободи та Сергія Варламова, не відповів за скоєне замовник вбивства редактора газети “Вечірня Одеса” Бориса Дерев”янка, так і залишаються таємницею справжні причини смерті популярного журналіста Одеського обласного радіо Володимира Бехтера. Перелік цей є вражаючим. І хоча робота обласного управління УМВС в Одеській області після звільнення керівника змінилася на краще, говорити про значні здобутки ще не доводиться.

На цьому наголосив, в інтерв’ю для радіо “Свобода” і Голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазин. За його словами, у багатьох управліннях МВС в регіонах керівники міліції вже провели зустрічі з народними депутатами України і поінформували їх про криміногенну ситуацію. В Одесі такої зустрічі ще не проводили.

Нажаль, в обласній міліції і нині не реагують на публікації в регіональній пресі про зловживання у лавах правоохоронних органів. Не проведено перевірки діяльності, зокрема, слідчого Одеської міської прокуратури Сергія Попова. Регіональні мас-медіа неодноразово писали про значні недоліки у його роботі. Його прізвище фігурує не лише у справах пов”язаних з переслідуванням громадянина Польщі Олександра Орлова та загадковою смертю молодого одесита Ігора Маркова. У міській прокуратурі статей про діяльність слідчого Попова наче не помічають...

Про загострення ситуації в області говорить і той факт, що нині очікуючи суду в Одеському слідчому ізоляторі перебуває 90 підлітків. Серед статей, за якими вони проходять, є і 94 – вбивство.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG