Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині розпочався осінній призов юнаків на строкову військову службу


На Київщині розпочався осінній призов юнаків на строкову військову службу

Київ, 31 жовтня 2001 - Міністерство оборони довело області завдання направити до різних родів військ 2,5 тисячі юнаків, причому фізично здорових і з якомога вищою освітою.

У звязку з скороченням української армії і раціоналізацією її структури, сьогодні до війська призивають юнаків менше, ніж раніше, і військкомат має можливість вибрати молодь, найкраще підготовлену до майбутніх армійських випробувань Торік, наприклад, від загальної кількості юнаків, які мали б служити у війську, з Київщини було направлено лише 11 відсотків. Переважно це молоді люди з середньою освітою.

Якщо раніше серед новобранців переважали хлопці з робітничо-селянських родин, то сьогодні ситуація змінюється. Міська молодь,оцінюючи подальшу перспективу і зважаючи на те, що у різних спільних підприємствах, комерційних організаціях, охоронних структурах, зарплата помітно вища, орієнтуються на те, що там перевагу віддають тим юнакам, які побували в армії. Це - своєрідний тест на морально-психологічну надійність.

Обласний військкомат розгортає роботу з залучення до служби в армії молоді з вищою освітою, оскільки в найближчі роки передбачається значне переозброєння війська новими складними системами з широким використанням електроніки. Ці спеціалісти поступово замінять на відповідальних постах солдатів строкової служби. З 2005-го року українська армія буде наполовину укомплектована тими, хто служитиме на контрактній основі. Підполковник Данильчук запевнив, що з огляду на ці новації та на те, що кількість юнаків, котрі притягалися до відповідальності за різні правопорушення, поволі зменшується, з дідівщиною в армії буде незабаром покінчено.

Щоправда , голова Київської міської організації солдатських матерів, котра опікується і долею солдатів з Київщини, Любов Луцкова повідомила, що ситуація у військах, що розташовані на території Київщини, не така вже й обнадійлива. Є випадки знущань над солдатами, факти утисків тих , хто насмілився винести сміття з військової “хати”.

Підполковник запевнив, що військові – за посилення зв”язків з громадськими організаціями. Гадаю ,що в цьому він щирий, бо й головний редактор газети “Народна Армія” Валерій Король якось був вимушений визнати, що про неподобства в українській армії цивільна преса пише відкритіше і гостріше .І, мабуть, тому, що не зважає на великі зірки на погонах начальства, котре часом забуває, чиї сини служать сьогодні в українському війську.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG