Доступність посилання

ТОП новини

Скандал у Севастополі


Скандал у Севастополі

Севастополь, 1 листопада 2001 - В Севастополі – черговий скандал, що заторкує місцеву владу. В четвер севастопольський підприємець, депутат міської Ради Аркадій Саркисов в інтерв’ю місцевій газеті “Слава Севастополя” назвав закриття нового і потужного Севастопольського молокозаводу "спланованою акцією київських горілчаних королів".

За спробою ліквідувати місцевий молокозавод, реконструйований у 1994 році, стоять “горілчані королі” з Києва. Таку сенсаційну заяву в четвер зробив фактичний власник цього заводу депутат севастопольської міськради Аркадій Саркисов.

Нагадаю, що 11 жовтня в Севастополі вибухнула епідемія гострих кишкових захворювань, від якої постраждало понад 3 сотні мешканців міста. Комісія Міністерства охорони здоров’я України, яка розслідувала цей випадок, дійшла висновку, що винна у цьому кисломолочна продукція Відкритого акціонерного товариства “Севмолзавод”, і призупинила його роботу.

В інтерв'ю газеті "Слава Севастополя" Аркадій Саркисов, зізнався, що ще півроку тому, коли завод остаточно розплатився з боргами і почав нарощувати виробництво, йому зателефонувала, цитую: "дуже велика людина з Києва, яка представляє інтереси корпорації горілчаних королів". Ця людина, ім'я якої севастопольський бізнесмен називати не став, запропонувала перепрофілювати завод, розпочавши розливати на ньому горілку. Пан Саркисов каже, що молокозавод для цієї мети підходить ідеально, оскільки він побудований лише кілька років тому і все його устаткування зроблено з нержавіючої сталі. Тут можна розливати до 600 тонн горілки на день – на три мільйони доларів на місяць. Коли після повторної пропозиції пан Саркисов, начебто, відмовився від співпраці, його неназваний співрозмовник натякнув, що довго процвітання підприємства не триватиме.

Тож масове захворювання севастопольців, на думку Аркадія Саркисова, є результатом диверсії конкурентів. Зараз завод уже втратив своїх постачальників, і замість необхідних 45 тон сировини на добу одержує всього дві.

Тим часом в правоохоронних органах Севастополя відкидають можливість диверсії, називаючи це малоймовірним. Поки що розслідування показало недотримання працівниками молокозаводу норм санітарії, зокрема, кілька осіб було носіями дизентирійної палички. А в міській держадміністрації вважають, що пан Саркисов дарма нагнітає пристрасті, бо жодного “київського сліду” тут немає. Його бізнесові прорахунки можуть позначитися і на депутатській кар’єрі. І це має бути головною причиною таких заяв депутата Саркисова – переконані у прес-службі Севастопольської міськдержадміністрації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG