Доступність посилання

ТОП новини

Скандал навколо продажів білоруської зброї ісламістам


Скандал навколо продажів білоруської зброї ісламістам

Мінськ, 2 листопада 2001 - Німецьке агентство DPA з посиланням на джерела в американському ЦРУ повідомило, що Білорусь є найбильшім постачальником зброї радикальним ісламістським групам. Колишній заступник міністра закордонних справ Білорусі Андрій Санніков сказав Радіо Свобода, що незабаром тему торгівлі білоруською зброєю може обговорити Рада Безпеки ООН.

За інформацією ДПА, лише в першому півріччі цього року Білорусь підпиcала контракти з арабськими, в тому числі палестинськими, а також албанськими групами мусульманських екстермістів про постачання зброї на суму понад 500 мільйонів доларів. Агентство ДПА також процитувало Сімона Веземана із Стокгольмського інституту дослідувань миру, експерта з контролю над зброєю, який заявив: "Білорусь є самою секретною країною щодо зділок про постачання зброї за кордон та однією з найбільш безвідповідальних країн у цьому питанні".

Німецьке агентство також подало інформацію, що Білорусь постачала зброю албанцям, що воювали в Косово та Македонії, а саме кулемети, гармати й протитанкові ракети.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG