Доступність посилання

ТОП новини

Візит Міністра закордонних справ Іспанії


Візит Міністра закордонних справ Іспанії

Київ, 7 листопада 2001 - Київ з офіційним візитом відвідав міністр закордонних справ Іспанії Жосеп ПІКЕ. За словами пана Піке, Іспанія підтримуватиме Україну на її шляху до Європейського Союзу і сподівається, що українська сторона незабаром здійснить реформи, спрямовані на створення демократичного суспільства в Україні.

Mіністри закордонних справ України та Іспанії підписали міждержавну угоду про спільні дії у боротьбі з міжнародною злочинністю і протокол про співпрацю між зовнішньо-політичними відомствами двох країн. Крім того, від імені українського уряду Василь Кремінь поставив свій підпис під угодою про науково-технічну співпрацю між Україною та Іспанією. Найближчим часом має бути підписано українсько-іспанську міждержавну угоду про працевлаштування, адже в Іспанії мешкає чимала кількість емігрантів з України. За словами Анатолія Зленка, візит його іспанського колеги можна назвати “знаковим”. Міністр закордонних справ України наголосив, що офіційний Київ приділяє велике значення продовженню діалогу, який розпочато минулого року у Відні – пан Зленко пояснив, що мова йде про стратегію європейської безпеки, якою її бачать Україна та Іспанія. Складовими євро-безпеки дві держави бачать, серед іншого, політичну та економічну стабільність у країнах Центрально-Східної Європи.

Тон Ж. Піке був менш оптимістичним – на його думку, шлях України до ЄвроСоюзу є досить важким і довгим, оскільки їй доведеться подолати чимало перепон на своєму шляху: привести своє законодавство у відповідність до вимог Європейського Союзу, провести ринкові реформи в економіці й забезпечити своїм громадянам достойне життя, - вважають у Мадриді. Офіційний Київ погоджується, але ситуація на краще усередині держави змінюється надзвичайно повільно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG