Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК про представництво кримських татар


Прокуратура АРК про представництво кримських татар

Симферополь, 8 листопада 2001 - У п’ятницю в Симферополі розпочне свою роботу 4-й Курултай – загальнонаціональний з’їзд кримськотатарського народу. До цієї події прокуратура автономії поширила інформацію про представництво кримських татар у правоохоронних органах Криму. Детальніше про процеси інтеграції кримських татар у владні структури – розповідаємо.

За інформацією прес-служби прокуратури Криму, зараз у прокурорських структурах автономії працює 396 оперативних службовців. З них – аж 20 працівників – кримські татари. Прес-служба наводить цифру – 5,05 процента від загальної кількості прокурорських працівників. І ще п’ять кримських татар працює в центральному апараті Прокуратури АРК. Торік для вступу в Харківську юридичну акадамію було направлено 15 осіб кримськотатарської національності, а цього року – уже 17, - звітує прокурорська прес-служба.

Як справедливо відзначив її керівник Анатолій Титарчук, процес інтеграції раніше депортованих народів в українське суспільство неможливий без залучення висококваліфікованих спеціалістів з-поміж депортованих осіб - в органи влади та управління, судові і правоохоронні органи. Правда, як саме прокуратура наглядає за перебігом цього процесу в інших державних структурах Криму – не повідомляється, хоча Меджліс неодноразово повідомляв про утиски кримських татар під час прийому на державну службу.

Тим часом саме до початку роботи четвертого Курултаю найбільш запеклий політичний опонент Меджлісу – комуніст Леонід Грач провів засідання Ради аксакалів – дорадчого органу, куди він включив два десятки лояльних до нього кримських татар. Там спікер місцевого парламенту заявив, що Кримський реском Компартії, який він очолює, рекомендував партійному з’їзду ввести до виборчого списку КПУ двох кримських татар. Причому секретар Залізничного Симферопольського райкому Компартії України Зарема Катушева має потрапити до прохідної частини партійного списку.

Ну, а на самому Курултаї, як очікується, буде ухвалено рішення про підтримку кримськими татарами блоку Віктора Ющенка. У його виборчому списку Меджліс розраховує отримати 2-3 місця. І теж – у верхній його частині.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG