Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція “За чесні вибори” в Одесі


Коаліція “За чесні вибори” в Одесі

Одеса, 12 листопада 2001 - В Одесі, у приміщенні редакції газети “Юг”, проведено круглий стіл “За чесні вибори”, за участю представників політичних партій та громадських організацій. Його ініціатором став громадський Комітет “За правду”.

Те, що питання проведення саме чесних виборів турбує сьогодні багатьох – показав проведений в Одесі круглий стіл. Приміщення, де Він проводився, так і не вмістило всіх бажаючих взяти участь в обговоренні такого актуального питання.

Результатом “круглого столу” стало рішення про створення Коаліції “За чесні вибори”, учасники якої переконані, що справедливих виборів в Україні чекати скоріше за все не слід.

Це засвідчили і думки висловлені в інтерв’ю для Радіо “Свобода”.

Отож, чи будуть наступні вибори чесними?

Говорить Голова одеської обласної організації Християнського народного Союзу Федір Нарійчук:

“У мене, з цього приводу, є дуже великі сумніви. Але, є і надія. Сумніви з приводу того, що нинішня влада \регіональна та центральна\, в тому числі і найближче оточення Президента Леоніда Кучми, зроблять все можливе щоби включити свій адміністративний ресурс та посадити на місця депутатів всіх рівнів людей схожих на такий собі слухняний натовп.

Це вони так хочуть.

Але надія є і та, що якщо люди зрозуміють, що вже годі терпіти те що у нас зараз є і робиться в Україні, - і буде створювати спротив – тоді є великі шанси на успіх”. Не вірить у чесні вибори і Голова обласної організації КУН Михайло Перегінчук:

“У нинішній Україні чесні вибори не можливі. Але, необхідно робити все для того щоби цивілізованими шляхами прийти до чесних виборів. Такі кроки же робляться і в Одесі.

Ми підтримаємо кожен рух, потуп у цьому напрямку. Будемо вірити в те, що чесними будуть не лише вибори, що чесним буде парламент, уряд і Президент”

А про подальші заходи громадського комітету за правду в Одесі розповів його координатор Андрій Юсов

“Ми будемо брати активну участь у публічних акціях. Якщо ми бачимо правопорушення, зловживання владою, адміністративним ресурсом – ми будемо про це говорити вголос. Це публічні акції, пікети, мітинги. Будемо працювати з молоддю, щоби залучити і студентів до участі у виборах 2002 року.

Серед планів – інформаційно-роз”яснювальна робота. Люди зараз губляться, не знають яка партія що собою уявляє. Часто вони судять лише з назви. Якщо є добра назва, то є це і добра партія...”

Чи будуть наступні вибори в Одесі чесними покаже лише час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG