Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США підтримує реформи у фінансовому секторі України


Уряд США підтримує реформи у фінансовому секторі України

Київ, 14 листопада 2001 - Агентство США з міжнародного розвитку, група фіскального аналізу при Верховні Раді і Міністерство фінансів України організували міжнародний семінар, який присвячено змінам у фінансовій політиці Києва внаслідок ухвалення бюджетного кодексу. Ця “фінансова конституція” визначає головні принципи функціонування фінансової системи держави, взаємовідносини між центром і регіонами, особливості функціонування системи комерційних банків України. Американський уряд та Світовий банк планують підтримати проекти, спрямовані на прозорість української фінансової системи і розвиток комерційних банків, - повідомив керівник семінару Білл Бекасіс.

Професор Бекасіс назвав ухвалення бюджетного кодексу та розробку нового податкового кодексу “важливим кроком” до запровадження ринкових відносин у сфері банківської діяльності в Україні. Ці документи дозволять децентралізувати взаємини у бюджетній сфері, збільшити наповнення прибуткової частини держбюджету-02 і, таким чином, сприятимуть стабілізації фінансового ринку. Американські фахівці з групи фіскального аналізу доклали чималих зусиль, аби допомогти українським колегам підготувати проект бюджетного кодексу і роз”яснити представникам і законодавчої, і виконавчої влади важливість ухвалення цього документа. Життєздатна і прозора банківська система має вирішальне значення для того, щоб населення України переконалось у незворотності процесів у соціально-економічній та фінансовій галузях. Як сказала в інтерв’ю для Радіо “Свобода” експерт Агентства США з міжнародного розвитку ЛІА ЕЙПРІЛ, “Ухвалення бюджетного кодексу розпочинає серйозний процес реформування відносин у банківсько-фінансовій сфері України. Американський уряд всіляко підтримує цей процес – задля цього наші фахівці проводять семінари і тренінги для українського банківського персоналу і фінансистів, надає їм змогу ознайомитися з досвідом економічно розвинених держав у галузі банківського обліку, фінансового інспектування, бухгалтерської справи. На мою думку, - каже пані Ейпріл, - такі спільні заходи дозволять нам краще розібратися з тими процесами, які відбуваються у банківсько-фінансовій сфері України, зрозуміти, наскільки успішними є економічні реформи у державі, і, нарешті, проаналізувати, в якому напрямку рухається Україна. А для українських фінансистів і банкірів допомога США дозволить створити систему незалежного банківського нагляду та стабільного, прозорого фінансового ринку.

Професор Бекасіс зазначив, що не менш важливою є підтримка Сполученими Штатами реформ у фіскальній політиці, яка відіграє вирішальну роль у підвищенні ефективності української економіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG