Доступність посилання

ТОП новини

Україна: На парламентських виборах будуть спостерігачі Європарламенту


Україна: На парламентських виборах будуть спостерігачі Європарламенту

«Україна цінує практичну тональність співробітництва з Європейським Союзом і вживає конкретних кроків задля подальшої інституціоналізації наших взаємин», - заявив міністр закордонних справ України Анатолій ЗЛЕНКО під час зустрічі з представниками Трійки ЄС на міністерському рівні, яка відбулася вчора в Нью-Йорку в Постійному представництві України при ООН.

Під час розмови було обговорено широкий комплекс питань, що становлять особливий інтерес як для України, так і для Європейського Союзу і стосуються сучасного стану співпраці нашої держави з Євросоюзом, зокрема торговельно-економічні відносини та співробітництво у сфері енергетики. Обговорюючи питання розширення ЄС, українська сторона наголосила, що цей процес має супроводжуватися пошуком механізмів розвитку транскордонного співробітництва та уникнення можливих негативних наслідків для двосторонніх відносин України з новими членами Євросоюзу.

А.ЗЛЕНКО також передав запрошення голові Європейського парламенту направити спостерігачів на майбутні парламентські вибори в Україні. Окремо були порушені питання щодо спільних зусиль в рамках світової антитерористичної коаліції. Учасники засідання одностайно висловилися на підтримку глобальної боротьби з міжнародним тероризмом, що вимагатиме спільних і рішучих дій.
XS
SM
MD
LG