Доступність посилання

ТОП новини

39 українців підозрюються у фінансуванні «брудних» операцій


39 українців підозрюються у фінансуванні «брудних» операцій

Сполучені Штати Америки звернулися до України з проханням надати інформацію про 39-х українців, які підозрюються ними у фінансуванні «брудних» операцій, в тому числі й терористичних.

Про це в інтерв’ю журналістам повідомив голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій КАРМАЗІН.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, за його словами, у зв’язку з подіями 11 вересня, Міністерство юстиції США, Міністерство закордонних справ та Держдепартамент США звернулись до відповідних українських органів з проханням надати інформацію стосовно 39 осіб, «гроші яких можуть йти на терористичні операції». При цьому КАРМАЗІН відмовився називати прізвища, посилаючись на ст. 62 Конституції, згідно з якою без вироку суду такі прізвища називати не можна. Хоча, за його словами, ці прізвища йому відомі.

На запитання журналістів, чи є у цьому списку депутати, Ю.КАРМАЗІН сказав: «Скажімо так, там є підприємці, які згодом зайнялись політикою».

Ю.КАРМАЗІН нагадав, що у всьому світі були прийняті резолюції щодо боротьби з відмиванням «брудних» коштів. Він також нагадав про резолюцію ООН від 28 вересня, згідно з якою країнам усього світу надається 90 днів для того, щоб вони вжили заходи для протидії тероризму і відмивання «брудних» коштів.

Ю.КАРМАЗІН наголосив на важливості прийняття законопроекту «Про запобігання та протидію легалізації («відмиванню») доходів, отриманих злочинним шляхом», який сьогодні розглядає парламент. Він сказав, що закон «конче потрібен» державі для захисту її національних інтересів і сприятиме поверненню тих коштів, які були вивезені українськими «ділками» за кордон. Також, за словами Ю.КАРМАЗІНА, прийняття такого закону сприятиме збільшенню інвестицій в Україну.

Крім того, Ю.КАРМАЗІН повідомив, що за оцінками експертів об’єм нелегальних («брудних») коштів в Україні становить близько 30 млрд. дол.
XS
SM
MD
LG