Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Києві працює міжнародний “круглий стіл” на тему: “Розширення Європейського Союзу і наслідки для України”


Сьогодні у Києві працює міжнародний “круглий стіл” на тему: “Розширення Європейського Союзу і наслідки для України”

Цей захід організували Український центр економічних і політичних досліджень імені Розумкова та німецький Фонд Конрада Аденауера, які протягом останніх чотирьох років досліджували питання, пов”язані з розширенням Євросоюзу та євро-інтеграцією України.

Україна розглядає розширення Євросоюзу як важливий фактор, що має позитивні наслідки для цілої Європи і відкриває ширші можливості для співпраці між Україною та державами ЄС. Однак, реалізація можливостей не гарантована, допоки сама Україна не створить належних умов для ринкової економіки та демократичного суспільства, - вважають учасники засідання.

На міжнародному “круглому столі” з питань розширення Європейського Союзу керівник представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Томас МАНН висловив занепокоєння процесами, які відбуваються в Україні. На думку професора Манна, процес реформ у політичній та економічній сфері відбувається надто повільно, щоб можна було зробити висновок про орієнтацію України на Європейський Союз.

За словами професора Манна, сучасне становище українського суспільства та економіки держави не зумовлюють ні її швидкого вступу до Євросоюзу, ані її ізоляцію у разі розширення останнього. Наслідки розширення ЄС для України переважно визначатимуться внутрішніми структурними перетвореннями усередині ЄС та здатністю української сторони подолати інерцію і модернізувати державні інститути у відповідності з європейським демократичним досвідом.
XS
SM
MD
LG