Доступність посилання

ТОП новини

Президент Кучма взявся докорінно поліпшувати становище радіо, телебачення і зв’язку в Україні


Президент Кучма взявся докорінно поліпшувати становище радіо, телебачення і зв’язку в Україні

В щорічному посланні президента України до Верховної Ради буде визначено низку конкретних завдань урядові, відповідним міністерствам і відомствам щодо докорінного поліпшення становища радіо, телебачення і зв'язку в країні.

Про це заявив президент України Леонід Кучма у четвер у Києві на церемонії врученні державних нагород і звань працівникам радіо, телебачення і зв'язку.

Глава держави наголосив, що "галузь, яка забезпечує дієздатність засобів масової інформації, істотно стримується моральною і фізичною застарілістю передавальної техніки".

Зокрема, сказав Л.Кучма, в незадовільному стані перебуває "найдоступніше джерело інформації – проводове радіомовлення, на базі якого, зокрема, будується система сповіщення цивільної оборони країни". "На сто сімей припадає лише 40 радіоточок. Я вже не говорю про розвиток мережі Інтернет, за кількістю користувачів якої ми перебуваємо на передостанньому місці в Європі", - наголосив президент.

Водночас, за його словами, в розвинених країнах світу і більшості держав, що розвиваються, вже почався практичний етап переходу на цифрове мовлення.
XS
SM
MD
LG