Доступність посилання

ТОП новини

Полювання на Осаму…


Полювання на Осаму…

Прага, 15 листопада 2001 – Відразу ж після терористичних актів 11 вересня міністр оброни США Дональд Рамсфелд поклявся, що винуватці цього акту будуть обов’язково знайдені. В США сподіваються, що у найближчі дні з допомогою сил Північного альянсу буде виявлено схованку Осами Бин Лядина.

Вчора міністр оборони США з оптимізмом відзначив з приводу завдання щодо виявлення і захоплення Бин Лядина і його найближчих помічників з Аль-Каєди:

«Виявлення невеличкої групи людей, насправді, досить складний процес, це те саме, що знайти голоку у копиці сіна. Але зважаючи на великий тиск у голобальному масштабі, закриття рахунків, арешти підозрюваних, розслідування і накопичення інформації, я думаю що ми щодня маємо більші шансів досягнути нашої мети»

За повідомленями джерел нашого радіо в Афганістані спостерігається швидкий процес втрати талібами своїх позицій у головних містах. Сьогодні до кінця дня відбувалися бої в околицях головної бази талібів на півдні країни- міста Кандагара, на півночі сили «Північного альянсу» при підтримці американської авіації штурмують місто Кундуз. Під контролем талібів у четвер вдень залишалося не більше чотирьох-п’яти провінцій з тридцяти однієї. Американські спецпідрозділи продовжують активний пошук бойовиків з терористичної організації Аль-Каєда на чолі з Осамою Бин Лядином. Джон Пайк, один з аналітиків з проблем глобальної безпеки зі штату Вірджінія заявив, що американські сили сподіваються розшукати Бин Лядина з допомогою місцевого населення. З різних джерел відомо, що мулла Омар переховується в районі Кандагара, а речник талібів – мулла Абдулла – сказав, що Осама бин Лядин не збирається здаватися в полон живим. Міністр оборони США Джон Рамсфелд повідомив «Нью-Йорк Таймс» про те, що Осама може скористатися для втечі з території Афганістану гвинтокрилом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG