Доступність посилання

ТОП новини

Нелегали на кордонах


Нелегали на кордонах

Київ, 15 листопада 2001 - Вінницька зустріч Президентів України і Молдови знову привернула увагу до державного кордону, який часто перетворюється на пропускник для контрабандистів і нелегалів.

На жаль, жодна з держав Європи не може похвалитися тим, що її кордони надійно захищені від контрабанди і нелегальних мігрантів. Скажімо, держави Шенгенської зони стривожені прозорістю своїх кордонів – а отже, якщо прихильник Бін Ладена успішно пройшов від Афганістану до Німеччини або Австрії, спіймати його у Шенгенській зоні надзвичайно складно. Потенційний терорист розчиниться у якомусь з мусульманських анклавів Берліна чи Брюсселя, або ж сховається у паризькому мегаполісі чи альпійській глибинці.

Щоправда, події 11 вересня і неоголошена біологічна війна змусили і держави Шенгенської зони, і країни Центрально-Східної Європи посилити охорону своїх кордонів. Наприклад, збільшився кількісний склад прикордонних патрулів на кордоні Словаччини та Угорщини з Україною. За даними державного комітету охорони держкордону України, прикордонники патрулюють свої ділянки посиленими групами, частіше роблять обходи кордону, і разом з представниками СБУ та МВС провадять операції на кшталт “Мігрант-2001” тощо. Навіть українсько-російський кордон нині посилено – зараз українці та росіяни спільними зусиллями намагаються загальмувати потік потенційних біженців і нелегалів, які тікають подалі від своєї небезпечної для життя вітчизни. Адже, за даними спецслужб Європейського Союзу, у натовпі біженців і мігрантів легко можуть розчинитися терористи. І, не виключено, що серед мусульман, які в останні тижні опиняються в Україні, знайдеться двоє – троє бін-ладенівців: перевіряти тих, хто нелегально перетинає український кордон, надзвичайно складно: у великих містах теж створюються мусульманські анклави, які існують у законодавчому полі України за своїми власними законами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG