Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані антиталібські сили продовжують наступ на всіх фронтах


В Афганістані антиталібські сили продовжують наступ на всіх фронтах

У четвер тривали запеклі бої навколо двох останніх твердинь талібів – міста Кундуз на півночі та Кандагар на півдні країни.

У Кундузі сили Північного альянсу за підтримки американської авіації оточили тисячі бійців руху Талібан, а також іноземців, які належать до терористичної організації Аль-Каєда.

Інтенсивних авіаударів зазнав Кандагар – твердиня талібів на півдні країни. Сили талібів намагаються втримати Кандагар, у районі якого відбулося повстання місцевих пуштунських племен.

Представник американського командування повідомив, що бійці Північного альянсу захопили в полон декількох лідерів руху Талібан. Пентагон уважає, що внаслідок авіаударів убиті деякі керівники руху Талібан та терористичної організації Аль-Каєда. За словами міністра оборони США Доналда Рамсфелда, більшість із трьох тисяч бійців, які воюють на боці талібів, – араби, що належать до Аль-Каєди.

Пакистан посилив охорону кордону з Афганістаном, щоб попередити просочування в країну талібів та членів угруповання “Аль-Каєда”.

Представник ООН Франциск Вендрелл заявив, що законний уряд країни може бути сформований лише шляхом загальних виборів в Афганістані чи призначений традиційною радою лідерів племен.

Пропозиція Франції, Великобританії та Йорданії про направлення до Афганістану миротворчих сил ООН була відкинута керівництвом Північного альянсу.
XS
SM
MD
LG