Доступність посилання

ТОП новини

ОГЛЯД УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ


ОГЛЯД УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ

Київ, 16 листопада 2001 – Науковці Одеської національної академії зв’язку створили прилад, здатний виявляти спори сибірської виразки, надіслані в конвертах. Як інформує газета «Демократична Україна», відкриття ще не запатентоване, а принцип дії приладу поки що не розголошується. Хоча підприємство “Укрпошта” вже готове використати відкриття одеситів. Водночас подібний винахід з’явився і в США. Для цього американський уряд надав на дослідницькі роботи 40 млн. дол. Для впровадження ж вітчизняного приладу потрібно буде близько 100 тис. грн. Про це розповідає газета “Демократична Україна” у статті “Біотероризму –заслін”.

За експертними оцінками, Україна щороку зазнає збитків на 10-15 мільярдів гривень через те, що ці гроші не проходять обліку через фінансові установи держави. Їх так і називають – “брудними” грошима, які спритні ділки “відмивають” у тіньових структурах і кладуть до власних кишень у далеких офшорних зонах та закордонних банках. Як зауважує газета “Молодь України”, сьогодні українська економіка поділена навпіл – половина працює в легальному секторі, і стільки ж – поза ним. Про те, як цьому запобігти, газета розмірковує в статті “У гаманцях поменшає “бруду”?”

Не забув часопис привітати читачів з Міжнародним днем студента, що відзначатиметься завтра. У матеріалі “Від сесії до сесії живеться не вельми весело” “Молодь України” оповідає про будні сучасного студентства.

А ось “Сільські вісті” нагадують, що 18 листопада своє професійне свято відзначатимуть працівники сільського господарства. Аналізуючи ситуацію в аграрному секторі держави, газета розповідає про зловживання з державними коштами та інформує про деякі особливості національного лізингу та паювання землі. Подробиці – в статті “На “Джон Дір” зерна не напасешся”.

А в матеріалі “Хто кого переплюне?” газета, спираючись на дані соціологічних досліджень, намагається спрогнозувати – хто отримає перемогу на парламентських виборах 2002 року.

Про прагнення перемогти, але поки що на молодіжному електоральному полі та в монополії на державну фінансову допомогу, пише кореспондент газети “Україна молода”. Тут претендентів на перемогу двоє – Український національний комітет молодіжних організацій та Державний комітет молодіжної політики, спорту і туризму. Докладніше про їхнє суперництво можна довідатися зі статті “Війнушки” ляльок, або Хто в молодіжному середовищі стане Карфагеном?”

Газета “Київські відомості” розповідає про аварійний стан дзвіниці Софійського собору, що в Києві. Часопис нагадує, що зовсім недавно закінчився ремонт собору, що обійшовся державі у кругленьку суму – сім мільйонів гривень. І незважаючи на це, відразу по його закінченню у стіні дзвіниці з’явилася тріщина, котра може призвести до руйнації будівлі, яку ЮНЕСКО зарахувало до світової архітектурної спадщини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG