Доступність посилання

ТОП новини

Кримські комсомольці використовують адміністративний ресурс


Кримські комсомольці використовують адміністративний ресурс

Симферополь, 19 листопада 2001 - У понеділок прес-служба Верховної Ради АРК поширила повідомлення про те, що 9-та республіканська конференція Комуністичного союзу молоді Криму затвердила план заходів Рескому КСМ з підготовки і проведення виборчої кампанії з виборів депутатів Верховної Ради України і рад усіх рівнів.

Спершу трохи офіційної хроніки: “На 9-ій республіканській конференції комсомолу Криму, яка відбулася 17 листопада було розглянуто питання “Про роль комсомольської організації АРК в проведенні виборчої кампанії 2002 року”. В ухваленій постанові мовиться, що “Комуністичний Союз молоді Криму йде на вибори Верховної Ради України і рад усіх рівнів разом із Кримською організацією Комуністичної партії України, підтримуючи висунутих нею кандидатів”. 9-а республіканська конференція КСМ Криму постановила “вважати найважливішим завданням на період до 31 березня 2002 року – участь у виборчій кампанії”, кінець цитати.

Поширенням цього інформаційного повідомлення кримських комсомольців з понеділка займається прес-служба Верховної Ради АРК, зокрема, прес-секретар Леоніда Грача Галина Мамико. Втім, це лише маленький момент у широких можливостях використання місцевими комсомольцями адміністративного ресурсу, яким володіють кримські комуністи, очолювані головою Верховної Ради автономії Леонідом Грачем.

З приходом у 1998 році комуністів до влади в Криму, комсомольці отримали можливісь впливати на діяльність Міністерства освіти і Республіканського комітету у справах молоді АРК, а також молодіжних та освітніх комітетів у міськвиконкомах і районних держадміністраціях Криму, якими керують, переважно, однопартійці Леоніда Грача. Саме особлива фінансова прихильність Рескоммолоді автономії до комсомольців і призвела до порушення прокуратурою Криму кримінальної справи, за якою проходить голова цього комітету Тетяна Єжова, яку пів року тому тодішній прем’єр Сергій Куницин усунув від виконання її обов’язків – до закінчення розслідування. Втім, після відставки пана Куницина, Тетяна Єжова повернулася до свого кабінету і відповідних адмінможливостей впливати на фінансування молодіжної політики.

За підтримки міністра освіти Криму комуністки Валентини Левіної комсомольці мають вплив і на школи півострова. Існує спеціальний лист міносвіти з рекомендацією створювати у школах Криму комсомольські і піонерські організації. Тепер молодіжні структури Компартії діють чи не в кожному навчальному закладі автономії. Як це, а також останнє рішення конференції КСМ Криму узгоджується з чинним законодавством – комсомольців, та їхніх старших товаришів у кримських верхах, як виглядає, не надто хвилює. Головне, на вибори вони йдуть у всеозброєнні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG