Доступність посилання

ТОП новини

До візиту короля Йорданії до Москви


До візиту короля Йорданії до Москви

Москва, 20 листопада 2001 ― До російської столиці прибуває йорданський король Абдалла.

Як вважають спостерігачі, його переговори стануть важливою частиною близькосхідного врегулювання.

Король Йорданії Абдалла вже зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним. Як вважають спостерігачі, сьогодні діалог Москви і Аммана є важливою частиною того близькосхідного можливого процесу, який зараз проходить перевірку часом, у зв’язку з подіями 11 вересня.

Можна сказати, що візит короля Йорданії Абдалли до російської столиці - це перший такий візит після11 вересня і є дуже важливим усвідомити, як саме сьогодні російські та йорданські керівники будуть розцінювати ситуацію, що склалася на Близькому Сході.

Як відомо, вже після подій 11 вересня російське керівництво провело консультації із представниками прем’єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона і також представниками палестинського лідера Ясира Арафата. Можна сказати, що ці консультації були достатньо важливими для розуміння того, як Росія надалі має намір діяти на Близькому Сході.

Представники арабських країн зазначали, що вони і надалі зацікавлені у збільшенні ролі Росії у близькосхідному мирному процесі.

Між тим, як стало відомо з поінформованих джерел, головною подією візиту йорданського короля до російської столиці буде саме його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час цієї зустрічі йорданський король має намір висвітлити російському президентові своє бачення ситуації в регіоні і те, як зараз складаються відносини між ізраїльтянами та палестинцями, а також те, якою буде роль Росії з точки зору подальшого розвитку процесу близькосхідного врегулювання.

Як можна зрозуміти, сьогодні ситуація довкола близькосхідного мирного процесу є досить складною і приїзд короля Абдалли до Москви спостерігачі в російській столиці розцінюють, як ще одну спробу змінити цю складну ситуацію і трішки пожвавити події, які зараз досить тісно пов’язані із загальниі розвитком міжнародної ситуації.

Сам король Абдалла, як стало відомо, приділяє досить велику увагу своїм переговорам з Володимиром Путіним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG