Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 22 листопада 2001 - Тема майбутніх парламентських виборів лишається головною на шпальтах загальноукраїнських газет. Журналісти і політики зі сторінок часописів прогнозують, попереджають, стверджують...

Так, на думку кореспондента газети “Україна молода” – вибори 2002 року нічого в державі не змінять. Або майже нічого. А торжество демократії, про яку так багато говорять, це, - на думку автора статті, - ще один міф, вигаданий політиками і журналістами для самозаспокоєння. Адже говорити і діяти – це речі далеко не тотожні. Дія вимагає певних зусиль, постійної боротьби. А не тієї вовтузні, яку періодично влаштовують деякі партії і лідери. Відтак, наступний парламент складатиметься наполовину зі старих гравців, - переконаний кореспондент, який у статті “Чи злетять народжені повзати?” розмірковує – у кого є реальні шанси виграти вибори у березні наступного року.

“Влада не гребує кримінальними методами” - у публікації під таким заголовком газета “Сільські вісті” друкує заяву парламентської фракції “Лівий центр”. Ії автори стверджують, що з наближенням виборів посилюються кримінальний розбій і переслідування представників опозиції з боку влади та олігархічних кланів. Владоможцями поставлено завдання спаплюжити, втоптати в багно опозицію та її лідерів. А замість політичного діалогу йде постійний монолог влади, - наголошується у заяві.

Від політичних негараздів – до екологічних. На думку багатьох вчених, - найбруднішим місцем в Європі є Донбас. Дві тисячі підприємств коксохімії, металургії, гірничої промисловості у середньому за рік викидають у атмосферу близько 2 млн. тон шкідливих речовин. Радіоактивні, насичені солями важких металів шахтні води потрапляють у ріки. А заручниками економічної трагедії, що розгортається, стають люди. Онкологи вважають, що через 10-15 років понад 35% жителів помре від раку. А в 2030 році від мільйонного населення Донецька залишиться лише половина.

Як стверджує газета, не краща ситуація у постчорнобильській зоні, де “мирний атом” спричинив зміни в генах людини. До чого це може призвести – читайте в статті “94% громадян України потенційно хворі на рак”.

А ось газета “Київські відомості” стверджує, що не все гаразд із довкіллям і поблизу стратегічних об”єктів Запоріжжя. Надто ж – з їхньою охороною. Нещодавно кореспондент однієї із запорізьких газет побував на плотині Дніпрогесу і його шлюзах, відвідав головний міст через Дніпро, був на водоканалі і телевежі зі спортивною сумкою, маючи можливість замінувати всі ці стратегічно важливі об’єкти. Як цю можливість коментують керівники охоронних відомств згаданих об’єктів – читайте на шпальтах часопису.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG