Доступність посилання

ТОП новини

Російський президент Владімір Путін оголошує рік України – такий вже тепер в Росії політичний гороскоп


Російський президент Владімір Путін оголошує рік України – такий вже тепер в Росії політичний гороскоп

Москва, 26 листопада 2001 – Пояснення досить просте. Російська чиновницька еліта, втім, як і еліта українська, ще є радянською, намагається мислити старими катеґоріями. Час змушує немовби йти на нестандартні вчинки, яких навіть не можна було чекати від цих людей – у зовнішній політиці, у взаєминах із Заходом. Однак, коли мова йде про стосунки на пострадянському просторі, вони згадують про звичні спроби співпраці – декади, шаради, роки, місяці, дні культури. Все це відбувається, на все це витрачають величезні державні кошти, і жодного серйозного результату для розвитку двосторонніх відносин всі ці заходи, звичайно ж, не дають.

Що можна було б зробити насправді в цей Рік України? Вибудувати нормальну структуру взаємин між двома країнами, вирішити складні економічні питання з цивілізованого погляду, а не так як вони вирішувалися під час двостороннього діалогу вже багато років. Рік України міг би стати роком, під час якого керівники російської федерації сказали б своїм західним партнерам, що вони хотіли зробити все можливе, щоб Україна стала членом Європейського союзу, щоб вона була поруч з іншими цивілізованими, розвиненими держававми Європи.

Поза сумнівом – такий рік допоміг би і Росії опинитися серед цих цивілізованих держав, які сьогодні борються з новими загрозами, що постали перед цивізізацією. Отож, можна сказати тільки одне: Рік України може бути корисним для Росії, якщо Україна внаслідок цього року реалістичної політики наблизиться до Європи ще на кілька кілометрів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG