Доступність посилання

ТОП новини

Довкола затримання керівників компанії “Союз-Віктан Лтд”


Довкола затримання керівників компанії “Союз-Віктан Лтд”

Симферополь, 3 грудня 2001 - Цієї суботи місцевий суд Центрального району міста Симферополя визнав можливим подовжити ще на 7 діб термін затримання керівників однієї з найбільших в Україні лікеро-горілчаних компаній "Союз-Віктан Лтд". Про це повідомили в прес-службі "Союз-Віктану". Отже, затримані залишаються за гратами.

Місцевий суд не знайшов достатніх підстав для дачі санкції на арешт після закінчення 72-годинного терміну затримання Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка, відповідно – генерального директора компанії "Союз-Віктан Лтд" та його першого заступника, але обидва залишаються за гратами. Андрія Охлопкова і Віктора Удовенка за підозрою у причетності до вбивства правоохоронці затримали минулої середи, і це спричинило політичний скандал у Криму.

Крім того, що “Союз-Віктан” є найбільшим платником податків у регіоні, його керівник Андрій Охлопков збирався балотуватися до Верховної Ради України від Аграрної партії. За повідомленням прес-служби компанії, напередодні свого затримання керівник “Союз-Віктану” повернувся з Києва, де правління партії якраз ухвалило рішення висувати пана Охлопкова в одному з двох мажоритарних округів Симферополя. Політичної пікантності ситуації, що виникла, додає той факт, що очолює кримську організацію Аграрної партії Анатолій Корнійчук, він же – Постійний представник Президента України в Криму. Останній поки відмовляється коментувати останні події, а його оточення стверджує, що затримання пана Охлопкова – це політична провокація проти партії.

За тиждень кримська прокуратура має знову звернутися до суду, або ж розпорядитися про зміну запобіжного заходу. Тим часом джерела в Головному Управлінні МВС України в Криму повідомили, що затриманим уже висунуто звинувачення у замовленні та організації вбивства кількох осіб. Водночас, в Прокуратурі автономії відмовилися це підтвердити. Прес-секретар кримського прокурора Анатолій Титарчук повідомив Радіо “Свобода”, що офіційно обвинувачення буде пред’явлено за тиждень у суді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG