Доступність посилання

ТОП новини

Відгуки з Одеси про річницю референдуму за незалежність


Відгуки з Одеси про річницю референдуму за незалежність

Одеса, 3 грудня 2001 - Нажаль, влада в Одесі навіть не згадала 1 грудня про історичну для України річницю проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту про державну незалежність України. Навіть громадсько-політична газета “Чорноморські новини” згадала про річницю референдуму лише кількома рядками.

Народний депутат України Юрій Кармазин переконаний що коротка пам’ять на історичні для українського народу роковини є лише у нинішньої влади. Народ все пам’ятає.

“Це дата, яка має увійти, і вже увійшла в історію. Це була думка народу, який прагнув жити у власній державі.

Інша справа, що живемо так я не слід би було жити. Але, це вже залежить від нас з вами.

Я вважаю, що те що тоді люди так проголосували – слід поважати. Якби зараз відбулося подібне голосування, я переконаний, що ідею державної незалежності України так само б підтримали. Я у цьому абсолютно впевнений.

Нажаль, нині вся влада в державі заборгувала народу в тому що ошукала його у сподіваннях.

В Україні проведена злочинна приватизація, яка продовжується і нині кланами.

Приватизація робиться всупереч інтересам більшості громадян України. На мій погляд це є якраз тими помилками, які ми допустили вже самі, свідомо, без “старших братів”, без Москви”

Тим часом, голова обласної організації Партії реформи і порядок Володимир Курінний вважає десяту річницю всеукраїнського референдуму про незалежність важливою датою, яка демонструє те, що український народ вірить у те, що в незалежній, європейській Україні можливо цілком себе реалізувати.

Володимир Курінний продовжив:

“З іншого боку ці десять років є роками втрачених можливостей. Це є роки коли не було проведено необхідних економічних, соціальних і політичних перетворень в Україні.

Ми збудували щось таке жахливе, якусь країну яка не може називатися європейською перш за все політично, бо географічно Господь вирішив, що ми є у Європі”.

А ось точка зору заступника голови Одеської обласної організації всеукраїнської партії “Батьківщина” Анатолія Капуки:

“Нажаль, як громадянин України я повинен сказати, що і досі, реально, з точки зору цінностей Європи – Україна все ще залишається територією, а народ населенням.

Я вважаю, що спільними діями, маючи прогресивні та гуманістичні партії і спілки, - ми досягнемо кращого рівня життя.

Радію з того, що партія “Батьківщина” займає, як мені здається, в цьому ряду не останнє місце”.

У Миколаєві влада так само проігнорувала річницю Всеукраїнського референдуму про незалежність України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG