Доступність посилання

ТОП новини

Палестинські сили безпеки провадять широкомасштабні арешти на Західному березі Йордану і в смузі Газа


Палестинські сили безпеки провадять широкомасштабні арешти на Західному березі Йордану і в смузі Газа

За останніми даними, заарештовано щонайменше 95 активістів і боєвиків двох основних терористичних угруповань, які ведуть збройну боротьбу з Ізраїлем, - “Гамаз” та “Ісламік джіхад”. Духовний лідер “Гамасу” шейх Ахмед Яссин перебуває під домашнім арештом – йому заборонено зустрічатися з журналістами.

Учора – в результаті трьох терактів – в Ізраїлі загинуло щонайменше 25 осіб, понад сто отримали поранення.

Відповідальність за теракти узяв на себе “Гамаз”.

Один з терористів – 21-річний Магер Габаші – мешканець Західної дільниці Наблуса, який підірвав автобус у Хайфі і тим самим убив 15-х ізраїльтян, – перед тим, як вчинити це самогубство, записав себе на відеоплівку.

Ось його голос:

“Я звертаюся до сіоністів: ви не будете почувати себе в безпеці, так довго як тисячі, які стоять за мною, чекають свого часу. Ви повинні знати, пане Шарон, що кров наших ватажків і вояків не є дешевою”.

Голова Палестинської автономії Ясир Арафат, оголосивши про надзвичайний стан на палестинських теренах, розпорядився про розпуск терористів.

“Гамаз” виступив із засудженням Аарафата, заявивши, що той поступився тискові Ізраїлю та США.

У смузі Газа триває марш протесту прибічників “Гамазу”, які ховають свого бойовика. Палестинська влада заборонила демонстрації та мітинги, однак, місцева поліція не втручається.
XS
SM
MD
LG